06.06.2009. / 20:45

Autor: Martina Čizmić

Video: Pronađena dva tijela iz nestalog Air Franceovog zrakoplova

Ostaci su pronađeni nekih 800 kilometara sjeverno-istočno od otoka Fernando de Norohna, nedaleko od posljednjeg poznatog položaja zrakoplova

Potvrđeno je da su dva tijela putnici Air Franceovog letaPotvrđeno je da su dva tijela putnici Air Franceovog letaBrazilsko zrakoplovstvo objavilo je da su pronađena dva ljudska tijela i ostaci zrakoplova iz nestalog zrakoplova Air Francea.

Stručnjaci za ljudske ostatke već su krenuli prema mjestu gdje su tijela izvučena kako bi pregledali tijela i dali svoj konačni sud.

Od 228 putnika i članova posade na letu iz Rio de Jainera prema Parizu nitko nije preživio, nakon što je zrakoplov nestao u dubinama Atlantskog oceana prije šest dana.

"Potvrđujemo da su ostaci koje smo izvukli iz mora, ostaci zrakoplova Air Francea", rekao je na konferenciji za novinare poručnik Jorge Amal, glasnogovornik brazilske vojske.

Dodao je kako su u moru pronađena dva muška tijela i predmeti koji su povezani sa putnicima za koje se utvrdilo da su bili na tom letu. Među ostacima je i aktovka sa zrakoplovnom kartom te ruksak sa računalom.

Također, pronađeni su i ostaci plavih sjedala, za koje Air France još uvijek pokušava serijskim brojem utvrditi pripadaju li njegovom zrakoplovu.

Ostaci su pronađeni nekih 800 kilometara sjeverno-istočno od otoka Fernando de Norohna, nedaleko od posljednjeg poznatog položaja zrakoplova.

Ovo su prvi ostaci koji su pronađeni, a za koje se sa sigurnošću može reći da pripadaju nestalom zrakoplovu.

Zrakoplovna tvrtka Air France oprezna je u izjavama nakon što su u četvrtak pronađeni ostaci, za koje se poslije utvrdilo da ne pripadaju njihovom zrakoplovu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika