07.06.2009. / 12:58

Autor: Martina Čizmić

Mail on Sunday: "Brown je nesiguran i ljut... i nesposoban dobiti sljedeće izbore"

Iako je pismo staro više od godinu dana i datira iz vremena kada Mandelson još nije bio u vladi, ipak je podiglo dovoljno bure u britanskoj javnosti

Gordon BrownGordon BrownBritanski premijer Gordon Brown proživljava najgore dane svoje političke karijere. Nakon što mu je prijetio raspad vlade, a napustilo ga je čak 7 ministara, novi je udarac došao preko medija.

Časopis "Mail on Sunday" objavio je godinu dana stare e-mailove u kojima ministar za gospodarstvo Peter Mandelson blati svog šefa, premijera Browna.

"Brown je fizički i psihički napet. U svojoj se koži ne osjeća tako dobro kao bivši premijer Tony Blair", piše u e-mailu koji donosi Mail.

Iako je pismo staro više od godinu dana i datira iz vremena kada Mandelson još nije bio u vladi, ipak je podiglo dovoljno bure u britanskoj javnosti.

Navodno je upravo Mandelson bio taj koji je vršio pritisak na Browna da odstupi sa mjesta premijera Velike Britanije. Kako je Brown u petak, tijekom preoblikovanja Vlade Mandelsonu dao veće ovlasti, nagađa se da je na taj način želio ušutkati Mandelsona i njegove pozive na ostavku.

Podsjetimo, britanska se vlada počela raspadati nakon što je u javnost dospjela informacija o neumjerenom trošenju novca poreznih obveznika, a dodatan je pritisak izvršen i zbog lošeg rezultata na lokalnim izborima i aktulanih euorpskih paralmentarnih izbora.

Vezane vijesti

Hakiran email Gordona Browna

Hakiran email Gordona Browna

Britanska policija pronašla je dokaze da su privatni detektivi koji su radili za novine 'provalili' u emailove bivšeg premijera Gordona Browna dok je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika