10.06.2009. / 10:16

Autor: Boris Bilas

Iz oceana izvučeno 41 tijelo, podmornica traži crne kutije

Francuska nuklearna podmornica Emeraude počinje u srijedu potragu za crnim kutijama Airbusa Air Francea, objavio je glavni stožer vojske u Parizu

Nastavlja se potraga u Atlantskom oceanuNastavlja se potraga u Atlantskom oceanuPotraga za zrakoplovom Air Francea koji se srušio prošlog ponedjeljka se nastavlja. Francuske i brazilske ekipe do sada su u Atlantskom oceanu pronašle 41 mrtvo tijelo. Tijela su prevezena u zračnu bazu brazilskog grada Recifea gdje će biti obavljena identifikacija pomoću DNK analize, a policija je među članovima obitelji poginulih počela skupljati uzorke kose i krvi kako bi lakše identificirali žrtve. Potraga za tijelima preostalih 187 putnika i članova posade se nastavlja kao i ona za crnim kutijama.

Naime, Francuska nuklearna podmornica Emeraude počinje u srijedu potragu za crnim kutijama Airbusa Air Francea, objavio je glavni stožer vojske u Parizu.

- Emeraude će početi ophodnju tijekom jutra s prvom zonom pretraživanja 20x20 nautičkih milja, to jest 36x36 kilometara, koje treba pokriti u jedan dan, kazao je kapetan plovila Christophe Prazuck.

- Mijenjat će zonu svaki dan tijekom misije čije trajanje nije određeno, dodao je on, ističući da će se podmornici tijekom dana pridružiti novo plovilo francuske mornarice.

Pentagon je također poslao u vode ispred brazilske obale dvije instrumenta za slušanje koja mogu otkriti signale iz crnih kutija na dubini do 6100 metara.

Ako se crne kutije lokaliziraju, tri podmorska robota ukrcana na francuski brod Pourquoi Pas pokušat će ih iznijeti na površinu.

Vezane vijesti

Nove barikade na sjeveru Kosova

Nove barikade na sjeveru Kosova

Srbi sa sjevera Kosova postavili su u subotu navečer nove barikade na magistralnoj cesti između Leposavića i Prištine u mjestu Rudare kod Zvečana,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika