14.06.2009. / 23:09

Autor: Ivica Medo

nogomet

Croatia Sesvete ostaje u Prvoj ligi: Čižmek opet koban za Hrvatski dragovoljac

Pogotkom Marija Čižmeka iz slobodnog udarca u posljednjim trenucima uzvratne utakmice doigravanja za ostanak u 1. HNL, Croatia Sesvete pobijedila je Hrvatski dragovoljac 2:1 i time je izborila ostanak u elitnoj hrvatskoj ligi

Igrači Croatije iz Sesveta slave ostanak u Prvoj ligiIgrači Croatije iz Sesveta slave ostanak u Prvoj ligiU razigravanju s Hrvatskim dragovoljcem Croatia Sesvete izborila je sudjelovanje u 1. HNL. Dragovoljac je bio domaćin prve utakmice koja je završila rezultatom 0:0. U uzvratnoj utakmici Croatia je povela s 1:0 pogotkom Aljoše Vojnovića u 10. minuti.

Marko Janjetović je na rubu šesnaesterca od svojih vrata pokušao predriblati iskusnog Jasmina Agića, no ovaj mu je oduzeo loptu, a zatim uposlio Vojnovića kojem nije bilo teško pogoditi mrežu protivnika.

No, u drugom poluvremenu Dragovoljac je u 67. minuti izjednačio preko Janjetovića koji se iskupio za pogrešku iz prvog poluvremena i u tom trenutku se činilo kako Croatia ispada iz prve lige jer je igrala s igračem manje. Naime, u 62. minuti Vojnović je dobio drugi žuti karton zbog neopreznog udaranja suparničkog igrača i morao je napustiti teren.

Međutim, u posljednjim minutama utakmice Mario Čižmek zabio je gol koji je osigurao Croatijin ostanak u ligi. Čižmek je fantastičnim udarcem s dvadesetak metara iz slobodnog udarca pogodio same rašlje nemoćnog vratara Dragovoljca Schrengea.

Zanimljivo je da je Čižmek i prošle sezone u doigravanju 2. lige za ulazak u 1. ligu bio koban za Dragovoljac postigavši glavom odlučujući pogodak za Croatiju u 85. minuti utakmice. I tada je Dragovoljac imao igrača više u finišu utakmice i odgovarao mu je remi, no na kraju je izgubio 1:0.

Na kraju je izgubio i od Intera, tada posljednje momčadi 1. lige i nije se plasirao u viši rang. Povijest se ponovila gotovo do u detalj.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika