16.06.2009. / 07:33

Autor: Hina

Ahtisaari: Vrijeme je da se Beograd pomiri sa neovisnim Kosovom

"Srbija mora prihvatiti novu realnost i međusobnu suradnju. Beograd i Priština moraju imati suživot, pomirenje i prijateljstvo, što znači zajedničku budućnost", rekao je Ahtisaari

Maarti AhtisaariMaarti AhtisaariBivši glavni posrednik UN-a za status Kosova, Maarti Ahtisaari, pozvao je u ponedjeljak u Prištini Srbiju da prihvati realnost neovisnosti Kosova i uspostavi s njim suradnju.

Obraćajući se zastupnicima Kosovskog parlamenta na svečanoj sjednici povodom prve obljetnice usvajanja kosovskog ustava Ahtiasaari je rekao kako će Kosovo i Srbija zauvijek ostati susjedi te kako je suradnji među njima neizbježna.

"Srbija mora prihvatiti novu realnost i međusobnu suradnju. Beograd i Priština moraju imati suživot, pomirenje i prijateljstvo, što znači zajedničku budućnost", rekao je on.

Kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu prethodno je uručio Ahtisaariju odličje Zlatni orden neovisnosti za njegov doprinos neovisnosti Kosova.

Ustav Kosova usvojen je u Skupštini Kosova 9. travnja, a stupio na snagu 15. lipnja prošle godine.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika