16.06.2009. / 12:51

Autor: Martina Čizmić

Nema krize za Abramoviča: Eclipse je najveća i najskuplja svjetska jahta

Cijena? Sitnih 340 milijuna eura

Abramovičeva jahta Eclipse duga je 170 metaraAbramovičeva jahta Eclipse duga je 170 metaraPoznati svjetski milijarder i bivši guverner Čukotka, Roman Abramovič očito ne osjeća posljedice globalne financijske i gospodarske krize.

Ovaj 42-godišnji Rus, poznati i kao vlasnik engleskog nogometnog kluba Chelsea odlučio je osigurati najbolji smještaj za predstojeće svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj republici. Dok će se obični smrtnici gurati po hotelima u Johannesburgu, Abramovič će uživati na svojoj luksuznoj jahti.

Cijena? Sitnih 340 milijuna eura. Jahta je duga gotovo 170 metara, a samo za održavanje će biti potrebno zaposliti 70 ljudi. Godišnji troškovi održavanja kretati će se oko 30 milijuna eura.

Inače trup jahte napravljen je od čelika otpornog na metke, a prozori su od neprobojnog stakla. Također, opremljena je i sa posebnim alarmnim sistemom protiv raketa, a na palubi su čak dva spremišta za helikoptere. Za izlete na obalu Abramoviču će biti dostupna tri manja broda i mini podmornica koja može zaroniti od 50 metara dubine.

Eclipse će biti treća Abramovičeva jahta, a osim njih ima i najveći privatni zrakoplov te dvije podmornice.

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika