18.06.2009. / 19:05

Autor: Hina

Slovenska vojska preuzela prvi oklopnjak Patrie, najavljeno smanjenje ugovora

Slovensko ministarstvo obrane objavilo je da je s "Patriom" postignut sporazum da će slijediti razgovori o "reprogramu" potpisanog ugovora, te da će se broj vozila koji će kupiti slovenska vojska smanjiti

Slovenci su preuzeli prvu "Patriu"Slovenci su preuzeli prvu "Patriu"Slovenska vojska u četvrtak je preuzela prvo oklopno vozilo finskog proizvođača "Patria", a idućih tjedana trebala bi ih preuzeti još 12, izjavio je nakon zaprimanja vozila, namijenjenog za potrebe postrojba koji će sudjelovati u međunarodnim misijama, državni tajnik u ministarstvu obrane Uroš Krek.

Ugovorom potpisanim prije dvije i pol godine, slovenska vojska trebala bi do 2012. godine od "Patrie" preuzeti 135 takvih vozila u vrijednosti 278 milijuna eura.

Međutim, slovensko ministarstvo obrane objavilo je u četvrtak da je s "Patriom" postignut sporazum da će slijediti razgovori o "reprogramu" potpisanog ugovora, te da će se broj vozila koji će kupiti slovenska vojska smanjiti.

Krek nije želio odgovoriti koliko će vozila biti nabavljeno na osnovi reprogramiranog ugovora, dodavši da će se o tome pregovarati.

Slovenski mediji navode da vlada zbog dvaju rebalansa državnog proračuna, u kojima su zbog financijske krize najviše rezani troškovi obrane, želi broj kupljenih oklopnih vozila smanjiti na "manje od sto".

Vezane vijesti

Potpisan Okvirni sporazum između Patrie i Đuro Đaković Holdinga

Potpisan Okvirni sporazum između Patrie i Đuro Đaković Holdinga

Danas u Parizu na svjetskom sajmu sigurnosti i obrane Eurosatory, Ðuro Đaković Holding d.d. (ĐĐH) i Patria potpisali su okvirni sporazum o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika