22.06.2009. / 22:54

Autor: Hina

Četiri hrvatske stranke iz BiH protiv toga da ih predstavlja HDZ BiH

Četvorica predsjednika istaknuli su kako ustavne promjene Hrvati trebaju voditi na temelju Kreševske deklaracije koja poziva na ukidanje dva entiteta u BiH

Hrvatske stranke u BiH ne žele da ih predstavlja ČovićHrvatske stranke u BiH ne žele da ih predstavlja ČovićPredsjednici četiri hrvatske stranke iz BiH potpisali su u ponedjeljak u Mostaru zajedničku izjavu u kojoj se osporava pravo HDZ-u BiH i njezinu predsjedniku Draganu Čoviću da zastupa Hrvate u raspravama oko ustavnih promjena u toj zemlji.

Čović nije mogao nazočiti sastanku Kreševske šestorke u Mostaru budući je sazvan u vrijeme kada se pred Sudom BiH u ponedjeljak u Sarajevu izjašnjavao o krivnji za zloporabe kao bivši dopremijer Federacije BiH.

Izjavu su nakon sastanka u Mostaru potpisali predsjednici HDZ-a 1990. Božo Ljubić, HSP-a Đapić-dr. Jurišić Zvonko Jurišić, HSS-NHI Ivan Krndelj te Narodne stranke radom za boljitak Jerko Ivanković Lijanović, dok je ovaj dokument odbio potpisati predsjednik HKDU-a Ivan Musa.

Četvorica predsjednika istaknuli su kako ustavne promjene Hrvati trebaju voditi na temelju Kreševske deklaracije koja poziva na ukidanje dva entiteta u BiH.

Predsjednik HKDU-a BiH Ivan Musa je podupro Prudski proces u kojemu sudjeluju predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović, SNSD-a Milorad Dodik i SDA Sulejman Tihić a kojim se predviđa preustroj BiH u četiri teritorijalne jedinice umjesto sadašnja dva entiteta.

Vezane vijesti

Čović razgovarao sa Sorensenom o rekonstrukcij koalicije

Čović razgovarao sa Sorensenom o rekonstrukcij koalicije

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, razgovarao je u subotu s posebnim izaslanikom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika