26.06.2009. / 19:24

Autor: Hina

Brown predlaže zakladu od 100 milijardi dolara godišnje za siromašne zemlje

"Danas predlažem da se osnuje međunarodna zaklada koja će omogućiti da se, do 2020., godišnje prikuplja oko 100 milijardi dolara (oko 70 milijardi eura)", rekao je britanski premijer

Britanski premijer Gordon Brown u petak je pozvao na osnivanje međunarodne zaklade u vrijednosti od 100 milijardi dolara godišnje, za pomoć zemljama u razvoju koje se suočavaju s posljedicama klimatskih promjena.

Brown je podsjetio da je i naš planet u velikoj opasnosti, ukoliko se na summitu, koji bi se u prosincu trebao održati u Kopenhagenu, ne postigne čvrst dogovor. Ondje bi trebao biti usvojen novi sporazum o klimatskim promjenama koji će zamijeniti sporazum iz Kyota, potpisan 1997.

"Ako želimo postići dogovor Kopenhagenu, mislim da se moramo potruditi da izađemo iz zamke hipotetskih brojki i prijeći na aktivne pregovore te istodobno posvetiti više pozornosti potrebama najsiromašnijih zemalja", rekao je Brown u govoru održanom tijekom posjeta londonskom zoološkom vrtu.

"Danas predlažem da se osnuje međunarodna zaklada koja će omogućiti da se, do 2020., godišnje prikuplja oko 100 milijardi dolara (oko 70 milijardi eura)", rekao je britanski premijer.

Vezane vijesti

Hakiran email Gordona Browna

Hakiran email Gordona Browna

Britanska policija pronašla je dokaze da su privatni detektivi koji su radili za novine 'provalili' u emailove bivšeg premijera Gordona Browna dok je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika