27.06.2009. / 01:02

Autor: Ivica Medo

nogomet

Pele: "Ronaldo je najbliži Georgeu Bestu"

Vjerojatno najbolji nogometaš svih vremena Pele izjavio je kako ima visoko mišljenje o Cristianu Ronaldu usporedivši ga s neponovljim Georgeom Bestom

Cristiano Ronaldo i PeleCristiano Ronaldo i PeleDa je Pele najbolji nogometaš svih vremena, malo tko će zanijekati, ali i isto tako da je katastrofalan prognozer. No, zanimljivo je čuti njegovo mišljenje o nogometnom umijeću "iskvarcanog":

"Ronaldo me podsjeća na Georgea Besta, nogometaša za kojeg sam uvijek mislio da je briljantan. Mislim da mu se Ronaldo najviše približio kad je u pravoj formi. Način na koji trči s loptom u punoj brzini, kontrola lopte i kako okreće loptu na desnu i lijevu stranu neodoljivo me podsjeća na Besta. Ronaldo je čak nosio isti broj na crvenom dresu kao i Best. Volim gledati kako Ronaldo igra, on je nevjerojatno talentiran nogometaš", izjavio je za Sport Magazine Pele koji je ne jednom izjavio kako je obožavao gledati Besta.

Nakon Bestove smrti Pele se jednom prilikom "izletio" i rekao kako je Best bio najbolji na svijetu, no ubrzo je "povukao ručnu" i ograničio epitet na Europu.

Best je znao da ga Pele izuzetno cijeni, ali često se znao našaliti na njegov račun. Poznata je i njegova uzrečica: "Da sam se rodio ružan, za Pelea nitko ne bi čuo."

Best realno nije bio bolji od Pelea, ali grafit pokraj njegove obiteljske kuće u Cregagh Estateu govori što o tome misle njegovi brojni obožavatelji: "Maradona good; Pele better; George Best".

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika