28.06.2009. / 23:02

Autor: Ivica Medo

Wimbledon

Najava osmine finala Wimbledona: Ivo Karlović na korak do rezultata karijere

Ivu Karlovića u osmini finala Wimbledona očekuje susret sa Španjolcom Fernandom Verdascom, a meč se igra u ponedjeljak (29. lipnja) negdje iz 14.00 h

Ivo KarlovićIvo KarlovićIvo Karlović drugi se put u karijeri plasirao u drugi tjedan Grand Slam turnira u Wimbledonu. Taj je uspjeh Karlović izborio pobjedom protiv 9. nositelja turnira Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge. Karlović u dosadašnja tri meča još nije izgubio servis, a jedine četiri break prilike spašavao je u prvom kolu protiv Slovaka Lukasa Lacka. Za četvrtfinale, svoj najbolji Grand Slam rezultat u karijeri, Karlović će igrati protiv 8. igrača svijeta Španjolca Fernanda Verdasca. U jedinom dosadašnjem međusobnom dvoboju na travi uspješniji je bio hrvatski tenisač.
"Verdasco je vrlo dobar tenisač. Igrali smo prošle godine u Nottinghamu, bio je to težak meč. Od tada on je još poboljšao svoju igru i renking, tako da će sigurno biti još teže. Ipak, uz svoj servis osjećam samopouzdanje. Nadam se da ću i u tom meču pružiti dobru igru", rekao je Karlović.
Vrlo blizu da se pridruži Karloviću u osmini finala bio je i Marin Čilić, no, nažalost, poražen je od Nijemca Tommyja Haasa u možda najboljem meču prvog tjedna turnira. Naime, Haas je vodio 2:0 u setovima, pa potom imao i meč lopte u 4. setu. Čilić je izjednačio na 2:2 u setovima i poveo s 3:0 u odlučujućem. Čilić je imao i prednost 5:3, pa zatim i dvije meč lopte, no susret je zbog mraka prekinut kod rezultata 6:6. U subotnjem nastavku Haas je imao više mirnoće i s 10:8 osigurao prolazak među najboljih 16.

"Razočaran sam što sam izgubio, ali mislim da sam igrao dobro u posljednja tri seta. Uoči nastavka meča osjećao sam se dobro, ali kad sam ušao na teren, osjetio sam određenu nelagodu. On se očito malo bolje snašao i to je presudilo na kraju", izjavio je Čilić. Uz Karlovića hrvatske boje u nastavku Wimbledona branit će i četvero juniora, Dino Marcan i Marin Draganja u muškoj, a Ajla Tomljenović i Silvia Njirić u ženskoj konkurenciji.Ivo Karlović u osmini finala igra protiv Fernanda VerdascaIvo Karlović u osmini finala igra protiv Fernanda Verdasca

kod muškaraca bez iznenađenja
U muškoj konkurenciji dosad nije bilo velikih iznenađenja. Zanimljivo je da je samo Čeh Berdych izborio 4. kolo bez izgubljenog seta. Britanski navijači nadaju se velikom finalu svog miljenika Andyja Murraya i Švicarca Rogera Federera, no do toga je još dalek put. Dok Federer izgleda vrlo suvereno, Murray je pokazao slabosti već na samom startu turnira protiv Amerikanca Roberta Kendricka. Na ruku Britancu ide ždrijeb, jer ga u 4. kolu čeka Švicarac Stanislas Wawrinka, a potom će igrati s pobjednikom iz susreta Španjolca Juana Carlosa Ferrera i Francuza Gillesa Simona. Nijedan od navedene trojice tenisača ne smatra se specijalistom za travu, pa će vjerojatno prvi težak test za Murraya biti u polufinalu gdje su mu potencijalni protivnici Amerikanac Andy Roddick i Australac Lleyton Hewitt. U ženskom dijelu ždrijeba bilo je mnogo više iznenađenja.

Ana IvanovićAna IvanovićDrugi tjedan turnira nisu uspjele osigurati Ruskinje Marija Šarapova i Svjetlana Kuznjecova, baš kao ni Srpkinja Jelena Janković od koje je bolja bila 17-godišnja Amerikanka Melanie Oudin koja je glavni turnir izborila kroz kvalifikacije.

"Izišla sam danas na teren nastojeći ne razmišljati o tome da igram u Wimbledonu svoj prvi meč s top 10 igračicom. Igrala sam svoju igru i jako sam sretna što sam uspjela pobijediti", kazala je Oudin.Venus WilliamsVenus WilliamsNajzanimljiviji meč osmine finala trebao bi biti onaj između Ane Ivanović i prošlogodišnje pobjednice Venus Williams, čija sestra Serena će također imati težak zadatak budući da igra protiv Slovakinje Daniele Hantuchove koja je pokazala odličnu formu. Organizatori su u dosadašnjem tijeku turnira imali sreće s vremenom, pa nije bilo mnogo prilike za korištenje novog pomičnog krova na središnjem terenu.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika