28.06.2009. / 23:04

Autor: Ivica Medo

Wimbledon

Preporuke za klađenje: Osmina finala Wimbledona

Preporuke naših teniskih stručnjaka za mečeve osmine finala Wimbledona

Andy RoddickAndy Roddick29. lipnja

Karlović - Verdasco - tip 1

Ivo Karlović u dosadašnjem tijeku turnira nije izgubio servis, dapače, dopustio je svojim protivnicima samo četiri break prilike. U jedinom međusobnom dvoboju na travi protiv Španjolca Fernanda Verdasca Karlović je pobijedio, a u prilog hrvatskom tenisaču ide i to što će se meč igrati na terenu broj 1 koji je dosta brz i gdje je već svladao Francuza Tsongu.

29. lipnja

Haas - Andreev - tip 1

Nijemac Tommy Haas u odličnoj je formi. Nakon što je na Roland Garrosu poražen od Federera u pet setova, Haas je na travi nanizao osam uzastopnih pobjeda i osvojio turnir u Halleu. Njegov protivnik Rus Igor Andreev ne može se pohvaliti takvom formom, a i ne preferira baš travu. Andreev je zahvaljujući pogodnom ždrijebu uspio izboriti četvrto kolo, ali protiv Haasa nema prevelikih izgleda.

29. lipnja
Hewitt - Stepanek - tip 1

Australac Lleyton Hewitt u prvom je tjednu turnira pokazao formu koja ga je nekoć učinila wimbledonskim pobjednikom. Hewitt je izbacio iz turnira 5. nositelja Argentinca Juana Martina Del Potra. Čeh Radek Štepanek imao je prilično zahvalan ždrijeb i u posljednja dva meča igrao je protiv specijalista za zemlju Španjolca Ferrera i Talijana Staracea, koje je uspio svladati u 5 setova. Hewitt ima bolji return i odličan passing udarac, te bi tako trebao nadvladati Štepaneka koji mnogo izlazi na mrežu.

29. lipnja
Roddick - Berdych
više gemova

Amerikanac Andy Roddick favorit je u ovom dvoboju, no Čeh Tomas Berdych bio je jedan od najimpresivnijih igrača u prva tri kola budući da je Bogdanovića, Mathieua i Davydenka prošao bez izgubljenog seta. Budući da su obojica tenisača dominantni na svom servisu, trebao bi ovo biti dug i neizvjestan meč, te je izgledno da će premašiti zadanu marginu. Hrabriji bi eventualno mogli odigrati i na pobjedu Berdycha, budući da Roddick nije bio uvjerljiv u dosdašanjem tijeku turnira.

29. lipnja
Ferrero - Simon - tip 2

španjolac Juan Carlos Ferrero već je jednom igrao četvrtfinale u Wimbledonu, a sada ima priliku ponoviti isto. Ferrero je u dosadašnjem tijeku turnira pokazao vrlo dobru formu pobijedivši Južnog, Santoroa i Fernanada Gonzaleza. Defenzivna igra Francuza Gillesa Simona s druge strane nije pretjerano efikasna na travi, a mjesto u četvrtom kolu može ponajviše zahvaliti ždrijebu koji mu je za protivnike dodijelio Amerikanca Reynoldsa, Brazilca Alvesa i Rumunja Hanescua.29. lipnja

29. lipnja

Murray - Wawrinka - tip 1

Britanci imaju velika očekivanja od Andyja Murraya, koji je uz Rogera Federera glavni favorit turnira. Za prolazak u četvrtfinale Murray će igrati protiv Švicarca Stanislasa Wawrinke, koji se, premda je po vokaciji zemljaš, u posljednje dvije sezone uspio probiti među posljednjih 16 na Wimbledonu. Ipak, Murray je dobio posljednja četiri međusobna dvoboja koji su igrati na bržim podlogama.

29. lipnja

Đoković - Sela - tip 1

Izraelac Dudi Sela jedno je od najugodnijih iznenađenja turnira. Izbacio je prošlogodišnjeg polufinalista Rainera Schuttlera, a potom i Tommyja Robreda. Ipak, Srbin Novak Đoković trebao bi biti prevelik zalogaj. Nakon neuvjerljivog nastupa u prvom kolu, Đoković je u posljednja dva meča pomeo Greula i Fisha, te je u sve boljoj formi. Đoković je također lako dobio jedini međusobni dvoboj.

29. lipnja

Safina - Mauresmo - tip 2

Ruskinja Dinara Safina prva je tenisačica svijeta, ali nikad nije osvojila Grand Slam. Prema vlastitom priznanju trava joj je najmrskija podloga, a da se u Wimbledonu ne snalazi najbolje, dala su naslutiti prva tri kola gdje se mučila s inferiornim tenisačicama. Francuska veteranka Amélie Mauresmo bivša je wimbledonska pobjednica, s odličnim servisom, dobrim volejem i slajsom.

29. lipnja

Azarenka - Petrova - tip 2

Bjeloruskinja Viktorija Azarenka i Ruskinja Nadija Petrova dosad su odigrale tri susreta. Posljednja dva dobila je Petrova, uključujući i dvoboj prošle godine u Wimbledonu. Iako je Azarenka ove sezone pokazivala nešto postojaniju formu, Petrova je mnogo iskusnija i u krajnjoj liniji bolja igračica na travi. Petrova je u posljednjih pet sezona na travi dobila 22 meča, Azarenka u karijeri samo 7.

29. lipnja
Razzano - Schiavone
veći broj gemova

Francuskinja Virginie Razzano i Talijanka Francesca Schiavone na travi su u dosadašnjem tijeku sezone pokazale vrlo dobre igre. Razzano je igrala finale turnira u Eastbourneu, dok je Schiavone nanizala 7 pobjeda uz 2 poraza. Riječ je o tenisačicama podjednake kvalitete, a premda je Schiavone dobila sva tri dvoboja, treba očekivati neizvjestan meč, koji bi vrlo lako mogao biti odlučen u trećem setu.

29. lipnja
V. Williams - Ivanović - tip 1

Premda Ana Ivanović diže svoju formu iz meča u meč, te je u posljednjoj pobjedi protiv Samanthe Stosur izgledala impresivno, Amerikanka Venus Williams petorosturka je pobjednica Wimbledona i trebala bi slaviti u ovom meču. Williams ima prednost u kretanju, kao i u igri na mreži. Williams je također dobila 5 od 6 međusobnih dvoboja, uključujući i laku 6:2, 6:4 pobjedu u Wimbledonu 2007. godine.

29. lipnja

Radwanska - Oudin - tip 2

17-godišnja Amerikanka Melanie Oudin uživa u najboljim danima u karijeri. Zahvaljujući pobjedi protiv Janković uspjela se plasirati u drugi tjedan turnira, a sada će pokušati napraviti još korak dalje protiv Poljakinje Agnieszke Radwanske koja je favoritkinja. Radwanska je umalo poražena u drugom kolu od Kineskinje Peng, a u Eastbourneu ju je svladala Francuskinja Virginie Razzano.

Elena VesninaElena Vesnina29. lipnja

Demetieva - Vesnina - tip 2

U dvoboju Ruskinja favoritkinja je Dementieva, ali ni njezina imenjakinja Vesnina nije bez šansi. Vesnina je u dosadašnjem dijelu turnira bila vrlo impresivna, pobijedivši Wickmayer, Duševinu i Cibulkovu. Dementieva, s druge strane, nije imala zahtjevan ždrijeb, te bi joj ovo trebao biti prvi veći izazov. U jedinom međusobnom meču odigranom na travi slavila je Dementieva, ali tek sa 6:4 u trećem setu.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika