29.06.2009. / 12:18

Autor: Martina Čizmić

Video: Srbi na Kosovu kamenovali vlastite ministre

Iako su prvi izvještaji govorili o tome da su ministri kamenovani zbog uvođenja carina na graničnim prijelazima Brnjak i Jarinje, pripadnici "Pokreta 1389" tvrde da su ministre kamenovali u obrani

Pripadnici "Pokreta 1389" tvrde da je osiguranje napalo njih (Foto:Press Online)Pripadnici "Pokreta 1389" tvrde da je osiguranje napalo njih (Foto:Press Online)Posjet nekoliko srpskih ministara Kosovu trebao je biti rutinski događaj na kojem se ministri pojave, kažu svoje, mahnu okupljenima i vrate se u Beograd.

No, na samom ulazu u Leposavić kolona je naišla na barikade. Kada je jedan od automobila iz kolone pokušao zaobići barikadu, okupljeni su ga zasuli kamenjem. Na kraju su dva automobila oštećena, ali nitko od visokih dužnosnika nije ozlijeđen.

Kako neslužbeno doznaje srpski Blic, automobile su kamenovali pripadnici "Pokreta 1389", ultradesničarskog pokreta sa sjedištem u Beogradu.

Iako su prvi izvještaji govorili o tome da su ministri kamenovani zbog uvođenja carina na graničnim prijelazima Brnjak i Jarinje, pripadnici "Pokreta 1389" tvrde da su ministre kamenovali u obrani.

"Istrčali smo ispred kolone, ali su na nas nasrnuli muškarci iz ministrove pratnje sa bejzbol palicama i pokušali da nas rastjeraju. Uzvratili smo kamenjem. To nije ništa strašno", rekao je jedan od pripadnika.

S druge strane, ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović smatra da su blokade koje su postavili nezadovoljni građani "neprihvatljiv oblik građanske neposlušnosti".

Vezane vijesti

S HDZ-om 'za stolom'

S HDZ-om 'za stolom'

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić danas je, komentirajući izjavu predsjednika RH Ive Josipovića o potrebi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika