30.06.2009. / 07:28

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Video: Dijete preživjelo pad Airbusa u Indijski ocean

Tamošnji policijski izvori navode kako se vjeruje da se zrakoplov srušio u more. Pad se dogodio 15 minuta prije planiranog slijetanja u grad Moroni

Rodbina i prijatelji putnika okupili su se na pariškom aerodromu jer su većina putnika  komorski iseljenici na putu iz Pariza; Foto: ReutersRodbina i prijatelji putnika okupili su se na pariškom aerodromu jer su većina putnika komorski iseljenici na putu iz Pariza; Foto: ReutersZrakoplov sa 153 putnika i članova posade zračnog prijevoznika Yemenia Air srušio se rano u utorak na područje otočja Komori u Indijskom oceanu, izvijestile su tamošnje vlasti i prijevoznička tvrtka.

Jemenske vlasti su potvrdile da su spasilačke ekipe iz mora izvadile jednog preživjelog putnika.

Svjetske agencije prenose kako su Spasilačke službe spasile jedno dijete, što su izvori iz komorskog Crvenog križa potvrdili. "Dijete je pronađeno. Trenutno se nalazi u spasilačkom čamcu, a spasioci imaju svu potrebnu opremu da mu pruže adekvatnu pomoć", izjavio je Ben Imani, liječnik u centralnoj bolnici glavnog komorskog grada Moronija.

"Mi još ne znamo nacionalnost osobe koja je spašena, niti spol. Samo smo čuli da je jedna osoba spašena", izjavio je za Reuters jedan od šefova spasilačke službe.

Dodao je da se nesreća dogodila rano u utorak ali nije mogao govoriti o ostalim pojedinostima.

Spasilačke službe pronašle su ostatke zrakoplova Airbusa A310 Yemenia Aira koji se u utorak srušio u Indijskom oceanu i nekoliko tijela putnika, objavila je Agencija za sigurnost zračnog prometa za Afriku i Madagaskar (ASECNA).

Jedan bolnički djelatnik u gradu Mitsamiouli na glavnom otoku Grande Comore rekao je da je pozvan da se javi na dužnost u bolnicu.

"Nazvali su me i rekli mi da dođem u bolnicu. Rekli su mi da se srušio zrakoplov", rekao je djelatnik Reutersu.

Tamošnji policijski izvori navode kako se vjeruje da se zrakoplov srušio u more. Pad se dogodio 15 minuta prije planiranog slijetanja u grad Moroni, navodi agencija dpa.

Airbus 310 bio je na letu iz Yemenskog glavnog grada. Većina putnika su komorski iseljenici na putu iz Pariza, navodi tvrtka.

Otočnu državu Komori čine tri vulkanska otoka smještena u Mozambičkom kanalu, 300 kilometara sjeverozapadno od otoka Madagaskara i jednako toliko udaljena od afričke obale.

Francuske su vlasti objavile da je u zrakoplovu bilo 66 francuskih državljana. Državni tajnik u francuskom ministarstvu prometa Dominique Bussereau izjavio je kako je loše vrijeme mogući uzrok nesreće, javlja AFP.

Ovo je drugi Airbus koji se srušio u more ovoga mjeseca, nakon nesreće Air Franceova Airbusa A330-200 s 228 putnika i članova posade na letu iz Brazila 1. lipnja.

Vezane vijesti

Pet mrtvih u sudaru dvaju zrakoplova u Kanadi

Pet mrtvih u sudaru dvaju zrakoplova u Kanadi

Dva privatna zrakoplova sudarila su se u nedjelju iznad kanadske pokrajine Saskatchewana, pri čemu je poginulo svih pet osoba u objema letjelicama,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika