02.07.2009. / 18:19

Autor: Hina

Bouillard: Brzinomjeri i terorizam nisu uzrok pada "airbusa" A330-200

Također je rekao da je analiza pronađenih dijelova pokazala da je "zrakoplov, čini se, udario o površinu vode sa snažnim okomitim ubrzanjem"

Još se pouzdano ne zna uzrok pada zrakoplovaJoš se pouzdano ne zna uzrok pada zrakoplovaFrancuski su istražitelji utvrdili da problemi s brzinomjerima nisu izravan uzrok pada "airbusa" A330-200 tvrtke Air Francea na letu 447 i isključili su mogućnost terorističkog napada na zrakoplov, javljaju svjetske novinske agencije.

Alain Bouillard, koji vodi istragu nesreće što se dogodila 1. lipnja, izjavio je u četvrtak da su brzinomjeri bili jedan od elemenata uzroka nesreće zrakoplova.

"To je jedan element, ali ne uzrok", kazao je Bouillard na konferenciji za novinare u zračnoj luci Le Bourget kod Pariza.

"Danas smo jako daleko od utvrđivanja uzroka nesreće", dodao je.

Također je rekao da je analiza pronađenih dijelova pokazala da je "zrakoplov, čini se, udario o površinu vode sa snažnim okomitim ubrzanjem".

Čini se da taj zaključak isključuje mogućnost da je pad zrakoplova uzrokovala teroristička bomba, piše agencija dpa.

Terorizam se smatrao mogućim uzrokom nesreće jer pilot nije poslao nikakav poziv u pomoć prije nego je zrakoplov nestao s radarskih zaslona.

Potraga za crnim kutijama, koje su bitne za istragu, nastavlja se, ali su nade da će biti pronađene sve slabije.

Zrakoplov Air Francea na letu od Rio de Janeira do Pariza srušio se u Atlantik s 228 putnika i članova posade, a među njima je bio i jedan hrvatski državljanin. Nije bilo preživjelih.

Vezane vijesti

Pet mrtvih u sudaru dvaju zrakoplova u Kanadi

Pet mrtvih u sudaru dvaju zrakoplova u Kanadi

Dva privatna zrakoplova sudarila su se u nedjelju iznad kanadske pokrajine Saskatchewana, pri čemu je poginulo svih pet osoba u objema letjelicama,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika