06.07.2009. / 16:29

Autor: Andrea Belin

Njegom stopala do savršenog izgleda

Nudimo vam nekoliko savjeta kako njegovati stopala i nokte da bi i nakon nekoliko sati u visokim petama vaše noge izgledale besprijekorno

Kupka za stopalaKupka za stopalaSezona je otvorenih cipela: sandala, natikača i japanki, međutim niti u jednima nećete izgledati senzacionalno ako vam stopala nisu njegovana. No, da bi vaše noge lijepo izgledale, nisu vam potrebne stručne ruke pedikera. Pripravke koji će omekšati kožu i istovremeno ju nahraniti možete napraviti kod kuće. Osim stopala, obratite pažnju i na izgled noktiju.

Stopala

1. Hidromasaža
Stopala možete njegovati poslije tuširanja, ali ćete postići najbolje rezultate kada samo za njih odvojite nekoliko minuta. Ako u svojoj kupaonici nemate kadu s hidromasažerom, natočite toplu vodu u najobičniji lavor. Dodajte šaku morske soli ili preparat za opuštanje stopala. Umočite noge i držite ih u vodi pet do deset minuta. Nakon toga ih obrišite ručnikom, ali da koža ostane vlažna. Područje između prstiju obrišite potpuno jer ako ostane mokro postoji mogućnost gljivičnih oboljenja.

2. Istrljajte kožu
Kupka će omekšati kožu na stopalima, ali ipak je potrebno napraviti temeljiti piling. Na taj način ukloniti ćete žuljeve. Ukoliko imate vremena detaljnije se pozabaviti svojim nogama, kružnim pokretima utrljajte piling do koljena. Osloboditi ćete se uraslih dlačica, a riješiti ćete se i izumrlih stanica na području koljena.

3. Uklonite zadebljanja
Osobe koje redovito njeguju svoja stopla nemaju prevelika zadebljanja na petama. Međutim onima koji zanemaruju stopala, piling neće u potpunosti omekšati najkritičnija područja. U tom slučaju morati ćete koristiti specijalnu turpiju ili kamen za pete. Dok je koža vlažna, turpijom dobro istrljajte pete, ali nemojte pretjerivati. Čak i ako ne osjećate bolove, isprobajte rukom je li vam koža na tom dijelu nježna.

4. Krema za stopala
Kada uklonite zadebljanja, na stopala nanesite adekvatnu kremu koja će ih dodatno omekšati. Kremom ih masirajte samo nekoliko minuta jer ćete poboljšati cirkulaciju. Nakon masaže kremom na stopala možete nanijeti masku. Zatim ih zamotajte u prozirnu foliju i stavite u ručnik. Kožu i preparat ćete zagrijati te nahraniti dublje slojeve kože.

Nokti

1. Očistite nokte limunom
Prljavštinu i neugodan miris moguće je ukloniti limunom. Izrežite krišku limuna i utrljajte stopala. Osim toga, limunov sok izbjeljuje nokte i uklanja fleke koje ostaju od nekvalitetnih lakova.

2. Nokte skraćujte ravno
Za skraćivanje noktiju koristite grickalicu, škarice ili turpiju. Koja god vam varijanta bolje odgovara, obratite pozornost da vam vrh nokta cijelom širinom bude ravan. Na taj način spriječiti ćete urastanje noktiju u meso.

3. Njega zanoktica
Rane koje nastaju sjeckanjem zanoktica škaricama znaju biti bolne. Rubove noktiju premažite specijalnim uljem, pričekajte dok ga koža upije te štapićem potisnite zanoktice.

4. Poliranje noktiju
Višenamjenskom turpijom nokte možete skratiti, oblikovati i polirati. Pri poliranju budite jako oprezni jer ako pretjerate dogoditi će se ista stvar kao i kod zadebljanja kože. Nokte ćete previše istanjiti i boljet će vas.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika