07.07.2009. / 20:16

Autor: Hina

Danilo Türk optužio Sanadera da ne poštuje Sloveniju i Europsku uniju

"Zemlja koja kao kandidatica želi ući u EU morala bi o Sloveniji i Europskoj uniji govoriti s više poštovanja i iskazivati više želje da se riješi granični prijepor", rekao je Tuerk

Danilo TürkDanilo TürkSlovenski predsjednik Danilo Türk komentirao je u utorak prošlotjedne izjave bivšeg predsjednika hrvatske vlade Ive Sanadera kao izraz pomanjkanja poštivanja Slovenije i Europske unije.

"Takva je retorika izraz nepoštivanja Slovenije i Europske unije", rekao je Türk za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV, zamoljen da komentira Sanaderove izjave o blokiranju hrvatskih pristupnih pregovora s EU-om zbog graničnog prijepora s Hrvatskom.

Sanader je u subotu na saboru HDZ-a u zagrebačkoj Areni rekao da Slovenija neće uspjeti u svojoj "neeuropskoj politici" i "politici ucjene", a Hrvatska će uspjeti i ući u EU", pri čemu će za to na kraju "morati glasovati i Slovenija".

"Zemlja koja kao kandidatica želi ući u EU morala bi o Sloveniji i Europskoj uniji govoriti s više poštovanja i iskazivati više želje da se riješi granični prijepor", rekao je Türk za slovensku komercijalnu televiziju, upitan jesu li Sanaderove izjave "prijetnja Sloveniji i Europskoj uniji".

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
20/5/09

BXLCRO, 08.07.09. 06:36

Sto drugo se moglo ocekivati od Sanadera i HDZa na vlasti i njihovih biraca kad je prvi hrvatski Predsjednik Tudjaman HDZa i Republike sam izjavio svojim gradjanima da su HRVATI STOKA SITNOG ZUBA! Nebih se bas slozio sa usporedbom u vezi STOKA jer ono sto rade ljudi kao najveca zvijer- ne radi stoka! Eto zato nasljednici te stranke na vlasti koji "postuju" Tudjmana odobravaju njegovu retoriku i ponasanje prema drugima pa i prema EU! Uvijeren sam da EU u pristupnim pregovorima o prosirenju uvidja tek sada s kime ima posla!!!


registracija
5/7/09

bosanka, 08.07.09. 07:48

BXLCRO PA TI SI STVARNO JEDNA VELIKA BUDALA PA EU ZNA S KIM IMA POSLA SAMO NIJE TO SITNA STOKA KAO STO SI TI ONI ZNAJU STO RADE I KAKO I ZASTO JER SVAKO ZASTO IMA SVOJE ZATO ZAR NE VIDIS DA NITKO NE OSUDJUJE SANADERA ZBOG OSTAVKE TRENUTNE OSIM SLOVENIJE I KOMUNJARA U HRVATSKOJ A EU ZNA ZASTO GA NE OSUDJUJE PA ZAR NE MISLIS DA JE TO OPET DIO POLITICKE IGRE EU MOZDA SU MU ONI SAMI PREDLOZILI DA TO NAPRAVI KAKO BI POSTAO PREDSJEDNIK DRZAVE BUM VIDJELI A TO BI BILO I REALNO I PRAVEDNO I TAKO BI SE RIJESILI ONIH KOJI ZELE UNISTITI SVE STO JE HRVATSKO PO SVAKU CIJENU ALI NEMA OD TOGA NISTA OVAJ TÜRK MOZE PRICATI STO HOCE ALI NI PEDLJA NECE DA DOBIJE I NEKA SE SAMO NADA I U NADI CE DA I UMRE A OD ZELJE NISTA TAKO SE NI TI BUDALO NE RADUJ VIDIO SI ONOG PUPOVCA KAKO POKAZA NA SABORU STO I KAKO MISLI HAHAH ALI ON JE SAMO SLOVO NA PAPIRU I TO BOLI ALI I DOKLE JE SLOVO NA PAPIRU VRIJEME CE DA POKAZE DOCE VRIJEME KADA CE ON SAM DA POKUPI PRNJE JER CE SHVATITI DA NISTA NE VRIJEDI A I DOSATI CE MU LIZANJE AHAHAHA A I TI MALO LIZE JER TVOJEJE VRIJEME PROSLO KADA JE HRVATSKA POSTALA SAMOSTALNA DRZAVA CRKNI OD MUKE IDIOTE


registracija
11/11/07

ALGA, 08.07.09. 08:24

Hrvatska itekako poštuje Europsku uniju ali Sloveniju ne. Što bi sad? Da ih poštujemo nakon što su nam upalili šamar i blokirali? Ma daj, predsjednik Turčin doista nije normalan. I što se Slovenija pravi tako europska i demokratski zrela? Slovenija je članica 5 godina(!) i sad misle da su veliki europljani (iako se ne znaju ponašati europski). Ne znam, no mislim da se ostala Europa ne bi slagala. Za ostalu Europu Slovenija je Balkan, istočna Europa. Neka se prvo nauče ponašati europski (a ne balkanski ala Srbija) pa će dobiti poštovanje Hrvatske.


registracija
24/6/09

Schengen, 08.07.09. 08:59

ALGA I BOSANKA, pokazuju svoju europsku kulturu,eto zbog takvih kao što su one,njima slićnih,i slićnih DrIvi,RH jest sve dalje od EU.


registracija
22/6/09

Labud, 08.07.09. 09:17

Ma što se tu ima poštovati? Slovenija je jedna velika pišiona za nas Hravte koji putujemo iz HR u EU i iz EU u HR. Taj Jenezstan je europski pisoar, ni više ni manje.


registracija
22/12/08

FotoFreek, 08.07.09. 09:31

Pa ja tek sad vidim da je taj turk totalni idi..!


registracija
15/3/08

Sandzo, 08.07.09. 10:31

Slovenija konstantno omalovazava Hrvatsku, BiH itd. To su komplexi malih naroda i malih zemalja koji time zele na precac steci neki svoj povijesni pecat. A opet, nish se e pita.


registracija
24/6/09

Schengen, 08.07.09. 10:45

Ko da se Hrvatsku šta pita,Slovenija je ruku na srce u prednosti,a neki u RH se to boje priznati,izbori su........


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika