08.07.2009. / 22:11

Autor: Ivica Medo

Video: Yahoo.sports: Gonzagin nokaut nad Filipovićem najbolji u povijesti

Novinar Yahoo.sportsa specijaliziran za mješovite borilačke sportove, odnosno MMA, Kevin Iole sastavio je svoju listu najboljih nokauta u povijesti tog sporta.

Gabriel Gonzaga i Mirko FilipovićGabriel Gonzaga i Mirko FilipovićNa prvom mjestu je nokaut Gabriela Gonzage nad hrvatskim borcem Mirkom Filipovićem u borbi pod okriljem UFC-a koja je održana u Manchesteru u travnju 2007. Filipović je, piše Iole, stekao status velike zvijezde u japanskom PRIDE-u i bio je veliki favorit protiv Gonzage koji mu je trebao poslužiti kao priprema za dvoboj s Randyjem Coutureom za naslov prvaka.
Filipović je uživao status velikog nokautera, piše Iole, a posebice su bili poznati njegovi udarci nogama. Poznata je njegova parola: «Desna noga - bolnica, lijeva - groblje», podsjeća novinar yahoo.sportsa.
S druge strane Gonzaga je bio poznat po velikoj snazi i borbi na parteru, no iznenadio je Filipovića upravo njegovim oružjem.

U 15 sekundi druge runde Gonzaga je odapeo high-kick desnom nogom koji je sjeo na lijevo uho Mirka Filipovića, a bivši zastupnik u hrvatskom parlamentu pao je na pod kao pokošen, noga mu se zarotirala i od težih ozljeda spasio ga je sudac koji je prekinuo borbu.

Na drugom mjestu je nokaut Rashada Evansa nad Chuckom Liddellom u Atlanti 2008., treći je Tanka Abbota nad Johnom Matuaom u Casperu 1995., četvrti Ouinton Jacksona nad Wanderlei Silvom u Las Vegasu 2008. i peti dijele nokaut Pete Williamsa nad Markom Colemanom u Mobileu 1998. te Tima Sylve nad Traom Telligmanom u Las Vegasu 2005.

Vezane vijesti

Mirko Filipović lako pobijedio Jorgea

Mirko Filipović lako pobijedio Jorgea

Hrvatski borac Mirko Filipović upisao je, nakon devet godina, pobjedu u povratničkom meču u K-1 ring. U duelu u Madridu, nokautirao je Španjolca… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika