08.07.2009. / 23:33

Autor: Ivica Medo

Stvaranje mita: Student osramotio LeBrona, a NBA zvijezda oduzela snimku zakucavanja

Zovu ga «King James» zbog njegove dominacije na NBA parketima, no možda je LeBron James dobio nadimak od prijatelja koji su se njime našalili jer ne može podnijeti ni najmanji poraz

LeBron JamesLeBron JamesProšlog ponedjeljka navodno ga je osramotio student druge godine Xaviera, sveučilišta u Indiani, i vrlo znakovita imena - Jordan Crawford.

Igrala se utakmica na LeBronovoj košarkaškoj akademiji i studoš je «opasno zakucao preko LeBrona».
Navodno je jedan mlađahni gledatelj uskliknuo «it was bad».
Prema izvješću novinara CBSS-a na toj utakmici LeBron se morao složiti s odlukom predstavnika Nikea koji je oduzeo snimke na kojima se vidjelo to zakucavanje.
No, čita li se između redova vjerojatnije je da je to zahtijevao sam LeBron.
Ryan Miller, slobodni fotograf koji je bio prisutan na licu mjesta, tvrdi: «LeBron je pozvao čovjeka iz Nikea i nešto mu je prišapnuo. LeBron je rekao: Hej, Lynn, dođi ovamo. Zato i znam kako se taj predstavnik Nikea zvao.»

Nekoliko minuta kasnije Milleru su oduzeli snimke. Po tome se lako može zaključiti kako LeBron nije htio da ta snimka procuri u javnosti bojeći se da će mu pasti ugled.
No, postoji i druga strana medalje. Lako je moguće da je cijela priča iskonstruirana tako da bi se privukao što veći publicitet.
Da je snimka objavljena, recimo na you tubeu, živjela bi dan ili dva i onda bi svi na to zaboravili. Jer zaboga, pa to je samo jedno zakucavanje, pa makar i preko LeBrona. Međutim, bez snimke cijela priča bi uskoro mogla poprimiti mistične razmjere.
Danas je to bilo snažno zakucavanje s dvije ruke, a sutra će biti «windmill» s okretom od 360 stupnjeva. Za koji dan to će već biti skok preko LeBronove glave, zakucavanje s malim prstom lijeve ruke i pri doskoku slanje LeBrona «po ćevape».
Tako se stvaraju mitovi, ali i gomile novca.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika