10.07.2009. / 20:08

Autor: Ivica Medo

Davis Cup: Hrvatska - SAD 1:0: Karlović "preokrenuo" protiv Blakea

Hrvatska je pobjedom Ive Karlovića protiv Jamesa Blakea od 3:2 (6:7, 4:6, 6:3, 7:6, 7:5) povela 1:0 protiv SAD-a u četvrtfinalnom dvoboju Davis Cupa, koji se igra u Poreču

Ivo KarlovićIvo KarlovićIvo Karlović je nakon gubitka prva dva seta čudesno okrenuo meč u svoju koristi i na kraju pobijedio Amerikanca 3:2.

Prvi put je Karlović u karijeri pobijedio u meču koji se igrao u pet setova.

Isto tako, jedanaest puta prije toga je Karlović igrao mečeve u pet setova i niti jednom nije izašao kao pobjednik. No, ovaj put, kada je bilo iznimno važno, Karlović je na zemljanom terenu u porečkoj dvorani uspio skupiti dovoljno snage i koncentracije za veliki preokret.

U prva dva seta je Karlović igrao pod pritiskom, osim servisa, nije mnogo toga polazilo za rukom hrvatskom tenisaču, ali nakon toga se otvorilo.

Početkom trećeg je napravio break za 2-0, koji je držao do kraja te dionice, a najbolje je odigrao tie-break četvrtog seta. Dvostrukom servis pogreškom Karlović je poklonio Blakeu vodstvo 2-0, ali je potom na sjajan način (sve igrom, a ne servisom) Karlović nanizao šest poena.

U petom setu nije bilo breaka do 6-5 za Karlovića, kada je ponovno hrvatski tenisač igrom nadvisio suparnika. Na kraju je Blake izbacio volej izvan terena, a Karlović je donio Hrvatskoj vrlo važnu pobjedu na startu ovog četvrtfinalnog ogleda.

U meču je Karlović imao čak 47 as servisa, a osvojio je čak 89 od 99 poena nakon što je ubacio prvi servis. Ukupno je Karlović imao 93 izravna poena.

Stvorio je Karlović devet break prilika (dvije je realizirao), dok je Blake iskoristio jednu od četiri. No, Amerikanac u trećem, četvrtom i petom setu nije stvorio niti jednu šansu za oduzimanje servisa Karloviću.Davis Cup, četvrtfinale:

Hrvatska - SAD 1-0

Karlović - Blake 6-7(5), 4-6, 6-3, 7-6(3), 7-5

Čilić - Fish (kasnije)

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika