11.07.2009. / 14:52

Autor: Ivica Medo

Alex Ferguson: Denis Law moj je nogometni idol!

Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson otkrio je tko je njegov nogometni uzor od tinejdžerskih dana

"Sveto trojstvo" ManU-a: Denis Law, Bobby Charlton i George Best"Sveto trojstvo" ManU-a: Denis Law, Bobby Charlton i George BestFerguson ističe kako se oduvijek divio bivšem napadaču Manchester Uniteda Denisu Lawu koji je u 404 utakmice za United postigao 237 golova. Statua velikog škotskog nogometaša nalazi se ispred Old Trafforda zajedno sa statuama Georgea Besta i Bobbyja Charltona. Veliku trojku Uniteda navijači "crvenih vragova" prozvali su "sveto trojstvo".

"Denis Law je moj nogometni heroj. Bio sam jako uzbuđen kad sam ga prvi put susreo. Bilo je to na utakmici u Parizu, odigrao je prvo poluvrijeme i nakon toga smo otišli na šalicu čaja. Tada sam pomislio: To je to, popio sam čaj s Denisom Lawom!" izjavio je Ferguson za svoga sunarodnjaka dodajući kao je Law simbol Škotske:

"Za mene on je prototip pravog Škota. Bio je drzak i hrabar, a imao je i stila. Bio je istinski nogometni fanatik."

Denis Law igrao je za United u razdoblju od 1961. do 1973. i njegov je drugi najbolji strijelac u povijesti iza Bobbyja Charltona. Još uvijek drži rekord po postignutim golovima u jednoj sezoni. Naime, 1963./64. postigao je čak 46 pogodaka.

Zanimljivo je da je Law, poznat i po nadimku The King, jednu sezonu (1960./61.) odigrao i u redovima Manchester Cityja, gradskog rivala Uniteda, a zatim je prešao u Torino gdje se zadržao također jednu sezonu i nakon toga je stigao u United, s kojim je 1968. osvojio Kup prvaka.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika