17.07.2009. / 15:28

Autor: Hina

Vrućine se nastavljaju: idući tjedan temperature i iznad 35 stupnjeva

Najtoplije će biti u četvrtak i petak, kada bi vrućina trebala dosegnuti maksimum, no meteorolozi ističu da je bilo i toplijih ljeta.

Vrućine se nastavljajuVrućine se nastavljajuTemperature zraka u prvoj polovici srpnja bile su više od prosjeka, što nije neobično za ovo doba godine, no najtopliji dio srpnja očekuje se idući tjedan, kada bi temperature mogle premašiti 35 stupnjeva, doznaje se danas u Državnome hidrometeorološkom zavodu (DHMZ).

Najtoplije će biti u četvrtak i petak, kada bi vrućina trebala dosegnuti maksimum, no meteorolozi ističu da je bilo i toplijih ljeta.

Ipak, u Kninu je danas u 13 sati bilo 35 stupnjeva, a u Splitu, Makarskoj i Pločama 34 stupnja.

Najviša jutarnja temperatura izmjerena je u Dubrovniku, koji je u sedam sati imao 30 stupnjeva, te u Splitu, gdje je bilo 28 stupnjeva.

Sutra se predviđa prolazno jače naoblačenje s mjestimičnom kišom, grmljavinom i osvježenjem, glavnina u noći i prijepodne na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici, a sredinom dana u sjeverozapadnom području te poslijepodne u Slavoniji i Dalmaciji.

Ponegdje će biti jačega grmljavinskog nevremena. Jutarnja temperatura u unutražnjosti bi trebala biti od 17 do 22 stupnja, na Jadranu od 21 do 26 stupnjeva, a najviša dnevna od 22 do 27 stupnjeva, te u Slavoniji i Dalmaciji od 30 do 35 stupnjeva.

Od nedjelje se očekuje ponovno ugodno toplo, s temperaturama nižim od 30 stupnjeva, u ponedjeljak slično, ali toplije, a od utorka temperatura bi ponovno trebala znatno porasti.

Vezane vijesti

Najhladnije jutro u godini

Najhladnije jutro u godini

Današnje jutro diljem Hrvatske bilo je najhladnije u ovoj godini, a najniže jutarnje temperature, minus 14 stupnjeva Celzijevih, zabilježene su u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika