20.07.2009. / 15:36

Autor: Totalsport

Svjetski rekord: Profesionalni debi 12-godišnjeg nogometaša

Mauricio Baldivieso (12) odigrao je u nedjelju svoje prve minute u dvoboju bolivijskoga nogometnog prvenstva između domaće Aurore iz Cochabambe i La Paza...

Nogometni talentiNogometni talentiU redove domaće momčadi njegov trener i otac, poznati bolivijski reprezentativac iz devedesetih godina prošlog stoljeća Julio Cesar Baldivieso, uveo ga je u u 81. minuti utakmice. Dječak koji će u srijedu proslaviti svoj 13. rođendan tako je postao najmlađi nogometaš u povijesti kad je profesionalni seniorski nogomet u pitanju.

- Ovo je povijesno - oduševljeno su potez trenera koji je Auroru doveo do naslova prvaka 2008. godine pozdravili lokalni mediji.

Treneru i tati Baldiviesu nije, međutim, bilo do smijeha nakon što su gosti slavili 1-0 pobjedu u prvom kolu prvenstva. Njegovu nasljedniku, inače veznom igraču, bilo je pak do suza.

Samo pet minuta nakon što je ušao u igru, dječarcu je suparnički igrač Henry Alaca brutalno uklizao u desni gležanj. Najmlađi profesionalac u povijesti briznuo je u plač, ali je svejedno stisnuo zube i nastavio igru.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika