21.07.2009. / 19:01

Autor: Martina Čizmić

'Terminator' uvodi red: Najsiromašniji ostaju bez pomoći jer je Kalifornija u gubicima

Kako pišu američki mediji, Schwarzenegger se uspio dogovoriti sa demokratima u parlamentu Kalifornije koji su prihvatili njegove mjere štednje bez povećanja poreza

Arnold SchwarzeneggerArnold SchwarzeneggerGuverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger imao je dvije mogućnosti - gledati kako mu država bankotira ili poduzeti nešto po tom pitanju. Nakon mnogo natezanja, pregovaranja i lobiranja, ipak je uspio učiniti ovo drugo.

Kako pišu američki mediji, Schwarzenegger se uspio dogovoriti sa demokratima u parlamentu Kalifornije koji su prihvatili njegove mjere štednje bez povećanja poreza.

No, kao i u ostalim "problematičnim" državama svijeta, najveći se teret štednje lomi na leđima najsiromašnijih. Tako će država u kojoj žive neki od najbogatijih ljudi u Americi uštedjeti oko 15 milijardi dolara ukidanjem potpore starijim i siromašnim građanima, ali i ukidanjem zdravstvene zaštite za te skupine ljudi.

Iako tom uštedom neće u potpunosti biti anuliran nedostatak od 26 milijardi dolara u budžetu, ipak će biti znatno smanjen, pa će Schwarzenegger moći lakše naći preostalih 11 milijardi.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika