22.07.2009. / 09:03

Autor: Nacionalova redakcija

Uskrsnuće četništva: Srpski četnički pokret do 2019. planira obučiti 100 tisuća četnika

Kako stoji u priopćenju, obuku će provoditi "eminentni srpski intelektualci iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Makedonije"

Srpski četnički pokret registriran je kao nevladina udrugaSrpski četnički pokret registriran je kao nevladina udrugaKoliko god to nevjerojatno zvučalo "Srpski četnički pokret Republike Srpske" osnovan je kao nevladina organizacija u Trebinju.

Većina je bosanskohercegovačkih i srpskih medija tu informaciju prenijela i objavila više kao upozorenje nego kao šalu.

Ponajprije jer je na mjesto predsjednika Inicijativnog odbora izabran srpski četnički vojvoda Siniša Vučinić, inače pripadnik Srpske radikalne stranke. On je najavio i da će pokret biti registriran kao udruga građana.

"Jedan od osnovnih ciljeva pokreta biti će njegovanje i baštinjenje četništva kao najznačajnije i najsvjetlije srpske tradicije i promocija četništva kao ideologije budućnosti", rekao je Vučinić.

Kako bi to i ostvarili u Trebinju, Banja Luci i Istočnom Sarajevu biti će oformljeni i nastavni centri u kojima će se "vršiti edukacija omladine od 16 do 22 godine". Cilj je godišnje obučiti oko 10 tisuća mladih četnika.

Kako stoji u priopćenju, obuku će provoditi "eminentni srpski intelektualci iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Makedonije".

Zanimljivo je kako vlasti BiH još nisu reagirali na osnivanje ovog pokreta iako bi on zbog povijesne konotacije trebao biti zabranjen, a neki smatraju i kako je takav pokret protuustavan.

Vezane vijesti

Draža 'podijelio' BiH

Draža 'podijelio' BiH

Član predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kani predložiti povlačenje veleposlanika BiH iz Srbije ukoliko pravosudne vlasti te zemlje… Više

Komentari

registracija
20/7/09

teling, 22.07.09. 11:35

Srbi su nepopravljivi, jednostavno u genima nose agresiju, osvajanje i bahaćenje... ceo svet ih više ne razume, a njima dosadno i tužno; ode Kosovo, kud i bez njega ostadoše.-(


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika