23.07.2009. / 07:12

Autor: Hina

Moskva potvrdila da će iransku nuklearku pustiti u pogon 2009.

Dovršenje Bušera - projekta koji je Rusija 1994. preuzela od njemačkog Siemensa - više puta se odgađalo zbog napetosti u svezi s iranskim nuklearnim programom za koji Zapad strahuje da bi mogao imati vojnu namjenu

Rusija je gradnju nuklearke preuzela od njemačkog SiemensaRusija je gradnju nuklearke preuzela od njemačkog SiemensaRusija je u srijedu potvrdila da će nuklearku koju je gradila u Bušeru u Iranu pustiti u pogon 2009. kao što je bilo planirano.

"Rok će se poštovati. Centrala će se pustiti u pogon do konca godine", rekao je Sergej Kirijenko, direktor ruske agencije za atomsku energiju Rosatom, a prenijela je Ria Novosti.

Atomstrojeksport, ruska tvrtka koja gradi centralu u Bušeru izjavila je u lipnju da je "prerano" za određivanje nadnevka puštanja centrale u pogon, jer neke ruske banke nisu htjele surađivati s Iranom.

Dovršenje Bušera - projekta koji je Rusija 1994. preuzela od njemačkog Siemensa - više puta se odgađalo zbog napetosti u svezi s iranskim nuklearnim programom za koji Zapad strahuje da bi mogao imati vojnu namjenu.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika