25.07.2009. / 22:01

Autor: Ivica Medo

Dinamo - Istra 7-1: Golijada Modrih na početku prvenstva

Mandža je s lijeve strane povukao loptu nekih dvadesetak metara, a zatim je desnom nogom prevario istrčalog Lisjaka i pogodio same lijeve rašlje njegovog gola

Mario Mandžukić i Miroslav Slepička Foto: Igor ŠobanMario Mandžukić i Miroslav Slepička Foto: Igor ŠobanDinamo je u prvoj utakmici novog prvenstva pokazao kako će prolaziti na Maksimiru momčadi koje su pristigle u Prvu ligu. Istra je popila sedam komada, a mogla je i duplo više. Golijadu Modrih otvorio je Miroslav Slepička pogotkom u 9. minuti. Vrdoljak je pucao na vrata Istre, lopta se odbila od Slepičke i završila u mreži Lisjaka.

U 16. minuti na 2-0 je povisio Pedro Morales sjajnim udarcem s dvadeset metara nakon što mu je loptu petom ostavio Slepička. Morales se iskazao i u 29. minuti kada je volej udarcem sa šest metara uzdrmao gredu Istre. Minutu kasnije Mandžukić postiže treći Dinamov pogodak, a pet minuta kasnije Sivonjić povečava na 4-0.

Utješni pogodak za goste postiže Dragan Župan u 40. minuti odmjerenim udarcem s 18 metara.

U drugom poluvremenu Dinamo je nastavio u istom ritmu, pa je Milan Badelj već u 49. minuti postigao peti pogodak za Modre. U 76. minuti Morales povećava na 6-1, a minutu kasnije Mandžukić zaključuje utakmicu sjajnim pogotkom s dvadesetak metara. Mandža je s lijeve strane povukao loptu nekih dvadesetak metara, a zatim je desnom nogom prevario istrčalog Lisjaka i pogodio same lijeve rašlje njegovog gola.

Nakon pobjede nad Istrom i uoči susreta s Red Bull Salzburgom u 3. pretkolu Lige prvaka, trener Dinama Kruno Jurčić je izjavio: "Odigrali smo odličnu utakmicu, s puno lijepih poteza i mislim da je publika mogla uživati. Nije slučajno što smo otimali loptu Istrinim igračima pred njihovim golom. Bio je dogovor da ih stisnemo u fazi otvaranja igre i to su moji igrači u potpunosti ispoštivali. Zadovoljan sam što smo zadržali isti ritam utakmice i u drugom poluvremenu. Imali smo malo i sreće, išao nas je šut, upadalo je i ono što inače ne upada"

Salzburg je izgubio od Rieda u austrijskom prvenstvu 1-0. Koliko će taj rezultat negativno utjecati na njihovu momčad?

"Sigurno da je svaka pobjeda dobra za stvaranje atmosfere, nama je to jedan plus više, ali to neće puno značiti u utakmici protiv Red Bulla. Ne vjerujem da će ovaj poraz ostaviti previše utjecaja na momčad Red Bulla, oni imaju i suviše iskusne igrače, da bi to imalo na njih nekakv negativan učinak"

Je li moguće da u Salzburgu zajedno zaigraju Morales, Badelj i Sammir?

"Njih trojica teško mogu igrati zajedno na nekom višem europskom nivou. Ne znam tko će igrati u Salzburgu, to tek trebam odlučiti"

Jeste li zadovoljni učinkom Moralesa u zadnje dvije utakmice?

"On je svoj trenutačni status izborio radom, na treninzima se maksimalno zalaže i pokušava se dignuti tamo gdej nije najjači. Morales je svakako u najužim kombinacijama"

Dinamo - Istra 7-1

Stadion Maksimir 3000 gledatelja

Glavni sudac: Edi Šunjić (Split)
Pomoćnici: Marim Ivanković i Leo Krstičević

Strijelci: Slepička 9., Morales 16., 76., Mandžukić 30., 77., Sivonjić 35., Badelj 49. / Župan 40.

Žuti kartoni: Morales 76

Dinamo: Butina 6 -Etto 6, Bišćan 6,5, Lovren 7, Glavina 6 - Morales 8, Badelj 7(73. Calello), Vrdoljak 6, Sivonjić 7,5 ( 46. Kramarić 6,5) - Slepička 7,5 (64. Papadopoulos), Mandžukić 8

Trener: Krunoslav Jurčić

Istra: Lisjak 5 - Švrljuga 5, Pauletić 5, Barišić 5, Kacić 5 - Kukoč 5 (79. Roce), Belčec 5 (54. Anđelković), Tadić 5, Župan 6 - Okić 5 (54. Traore), Šehić 5

Trener: Elvis Scoria

Igrač utakmice: Pedro Morales

Vezane vijesti

Za uskrsni vikend u Istru ušlo oko 65 tisuća putnika

Za uskrsni vikend u Istru ušlo oko 65 tisuća putnika

Tijekom proteklog vikenda u Istru je preko triju graničnih prijelaza - Plovanija, Kaštel i Požane ušlo ukupno 65.710 putnika, među kojima su 53.653… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika