27.07.2009. / 17:31

Autor: Hina

Kava je dobra za mozak i jetra

Njemački Zeleni križ kaže da kava ubrzava probavu i štiti od staračkoga dijabetesa, Alzheimerove bolesti i ciroze jetara. Brošura je sažetak rezultata nekoliko različitih studija o pijenju kave

Kava je zdravaKava je zdravaNjemačka zdravstvena organizacija izdala je brošuru s novim zaključcima o utjecaju kave na ljudsko zdravlje i tvrdi da je kava dobra za srce i jetra.

Njemački Zeleni križ kaže da kava ubrzava probavu i štiti od staračkoga dijabetesa, Alzheimerove bolesti i ciroze jetara. Brošura je sažetak rezultata nekoliko različitih studija o pijenju kave.

Kofein ima važnu ulogu u poboljšanju koncentracije i smanjenju opasnosti od ciroze jetara i to do 80 posto u osoba koje popiju najmanje četiri šalice kave na dan.

Kava sadržava i velik broj drugih zdravih sastojaka, kao što je klorogenska kiselina, antioksidans koji je kadar prepoloviti rizik od Alzheimerove boelsti.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika