28.07.2009. / 13:04

Autor: Andrea Belin

6 lakih koraka do vitkog struka

Stručnjaci tvrde da je trbuh najlakše oblikovati. Za početak, prestanite konzumirati alkohol, nemojte se izlagati stresnim situacijama i više spavajte...

Struk je najlakše oblikovatiStruk je najlakše oblikovatiU ljetnim mjesecima muškarci ne skidaju pogled sa ženskih oblina. Osim stražnjice i grudi, vole pogledati i trbuščić. Ženama koje su zanemarile taj dio tijela postaje neugodno. Ukoliko ni vi posljednjih mjeseci niste brinuli o izgledu svoga struka, ne očajavajte. Stručnjaci tvrde da je trbuh najlakše oblikovati. Za početak, prestanite konzumirati alkohol, nemojte se izlagati stresnim situacijama i više spavajte...

Spavanje
Da žene koje više spavaju imaju tanji struk potvrdili su i rezulati jednog istraživanja u Americi jer nedostatak sna remeti hormone koji reguliraju apetit. Većina ljudi kada su iscrpljeni u organizam unose namirnice bogate ugljikohidratima kao što su kolači i čokolade, što je potpuno pogrešno jer takve stvari treba izbjegavati u potpunosti. Dakle, ako želite ravan trbuh nemojte jesti slatko i spavajte najmanje sedam sati dnevno.

Žitarice
Nedavno provedeno istraživanje također je potvrdilo da žitarice u hrani tope masti i to na području struka. Osim toga, žitarice pomažu organizmu da se oslobodi toksina. Stoga, umjesto primjerice bijelog kruha, jedite integralni.

Alkohol
Masne naslage na području struka najčešće uzrukuju veće količine alkohola. Alokohol iritira i neke unutrašnje organe i tako nastaje popularni "pivski želudac". Pri tome se ne misli da se u potpunosti morate odreći alkohola ali ga pijte u manjim količinama. Osim toga, pokušajte piti više obične vode. Ako vam se zalomi da pretjerate, jutro nakon obilnijeg alkoholiziranja pojedite jaja jer ćete na taj način ukloniti toksine iz jetre.

Masti
Vjerovali ili ne, ali djevojke koje konzumiraju namirnice bogate mastima, lakše reguliraju veličinu struka. Naravno da to nije izvedivo "lošim" mastima kojih ima u kolačima, već masnoćama kojima obiluju ribe ili primjerice maslinovo ulje.

Stres
Ako ste pod stresom i ni na koji način ga se ne možete riješiti, nećete se osloboditi ni masnih naslaga na području struka. Najprije pokušajte pobijediti stres, a tek nakon toga se prebacite na trbuh. Satovima joge istovremeno ćete ukolniti oba problema.

Važno!
Većina žena još uvijek vjeruje da se masne naslage na području struka uklanjaju trbušnjacima. Ovakvo vjerovanje je potpuno pogrešno. Umjesto trbušnjaka koji svima zadaju muke, radije isprobajte vježbu "daska".
Legnite licem okrenutim prema podu i oslonite se na laktove tako da vam budu u ravnini s grudima. Tijelo podignite kao da radite sklekove. Cijelo to vrijeme osljanjajte se na laktove i nožne prste. Mišići trbuha moraju biti stegnuti, kukovi podignuti, a leđa ravna. U ovom položaju ostanite najmanje minutu.

Vezane vijesti

Kružnim treningom do linije iz snova

Kružnim treningom do linije iz snova

Proljeće je i niste zadovoljne svojom linijom? Naša je preporuka da, osim da pripazite na prehranu, svakako počnete i vježbati. Stručnjaci iz Health… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika