29.07.2009. / 13:27

Autor: Ivica Medo

Bilić potvrdio: Radije bih bio kuhar nego izbornik šest godina

Hrvatski izbornik Slaven Bilić objavio je popis kandidata za FIFA kvalifikacijsku utakmicu protiv Bjelorusije koja se igra 12. kolovoza u Minsku

Slaven BilićSlaven Bilić"Pozvao sam samo 18 igrača i dva vratara jer nam više nije potrebno za jednu utakmicu. Zajedno ćemo biti tek dva treninga nakon čega ćemo odigrati jednu utakmicu. To što se neki ne nalaze na ovom popisu ne znači da su ispali iz reprezentacije, oni će biti u kadru već za sljedeću akciju", istakao je izbornik Bilić u uvodu press-konferencije koja je održana u Sheratonu.

"Subašića kao što vidite također nema, ali on je i dalje naš član, ista je stvar i s Klasnićem, Gabrićem, Kalinićem, Sharbinijem i Drpićem", pojasnio je izbornik.

Kaže da je razgovarao s Anasom Sharbinijem i objasnio mu zbog čega ga nije pozvao.

"Dao je sjajan gol protiv Differdangea, ali mora nastaviti tako igrati kako bi ispunio svoj nesumnjivo golemi potencijal. Onda će sigurno biti u sastavu već u rujnu. Što ja o njemu mislim, pokazao sam kad sam ga pozvao na Euro. Da se nešto dogodilo Modriću, on bi bio u prvoj momčadi", podsjetio je Bilić, a zatim je objasnio zbog čega nije zvao Klasnića i Kalinića:

"Njih dvojica su u specifičnoj situaciji. Kalinić traži novi klub, a Klasnić ne zna ostaje li u Nantesu. Već sam rekao, nitko nije ispao iz reprezentacije."

Najveće iznenađenje je poziv Dejanu Lovrenu, stoperu mlade reprezentacije i Dinama.

"Od stopera ostali smo samo na Šimuniću i Križancu. Vejić i Kovač su ozlijeđeni, Knežević je tek počeo raditi, Sablić se nedavno vratio s atroskopije, a Drpić traži novi klub. Odlučio sam pozvati Lovrena jer je dobro igrao za mladu reprezentaciju, a iskazao se i u Dinamu."

Runje ili Pletikosa?

Bilić se još nije odlučio tko će u Minsku na vrata, Runje ili Pletikosa?

"To ćemo tek vidjeti. Još ima dosta dana do utakmice", kratko je odgovorio Bilić.

Izbornik je ponovno uputio poziv i "problematičnom" Ivanu Juriću, a najavio je da će s njim održati kratak sastanak kad se momčad okupi.

"Pričao sam s Ivanom, ne treba raditi dramu od onoga što je rekao, ali ne treba niti negirati da je nesporazum postojao. Skupit ćemo se na 5 do 10 minuta da objasni što je zapravo mislio kad je ono izjavio", rekao je Bilić.

Posljednje pitanje odnosilo se na izjavu Zdravka Mamića kako je Bilić pred članovima Izvršnog odbora HNS-a izjavio da bi radije bi kuhar u Vučevićevu restoranu nego da nastavi voditi reprezentaciju nakon kvalifikacija.

"Ja sam insistirao da me članovi IO-a pitaju i onome što do tada nisu. Htio sam da sve raščistimo. Totalno je krivo ono što je Mamić rekao. Kontekst te rečenice je sasvim drugi. Istina je da sam ja to rekao, ali prije toga sam rekao kako mi je najveća čast voditi hrvatsku reprezentaciju i da ne postoji ništa veće od reprezentacije, no smatram da je biti izbornik šest godina ipak previše. U tom kontekstu sam rekao kako bih radije bio kuhar nego da dalje vodim reprezentaciju bez obzira imao ja kakvu ponudu ili ne", zaključio je izbornik.

Na tu priču nadovezao se glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić: "Potvrđujemo sve što je izbornik rekao. Nikada ni jedan izbornik nije tako džentlmenski razgovarao s članovima IO-a. Bila je to jedna konstruktivna rasprava bez povišenih tonova."

Srebrić je na kraju dometnuo kako je u HNS stigao poziv za prijateljsku utakmicu u Katru tjedan dana prije sraza s Kazahstanom, stigao je poziv iz Argentinskog nogometnog saveza, s "gaučosima" bi se možda moglo igrati u prosincu, i to dvije utakmice, jedna u Argentini, druga u Hrvatskoj, dok Australci pozivaju na dvoboj u svibnju iduće godine, u Australiji ili Južnoafričkoj Republici.

Kandidati za utakmicu s Bjelorusijom, 12. kolovoza 2009., Minsk

Vratari: Stipe Pletikosa, Vedran Runje

Braniči: Vedran Ćorluka, Josip Šimunić, Ivica Križanac, Dejan Lovren, Danijel Pranjić, Hrvoje Čale

Vezni igrači: Ivan Jurić, Ognjen Vukojević, Nikola Pokrivač, Jerko Leko, Luka Modrić, Darijo Srna, Niko Kranjčar, Ivan Rakitić

Napadači: Eduardo, Ivica Olić, Mladen Petrić, Mario Mandžukić

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika