30.07.2009. / 15:09

Autor: Andrea Belin

10 ukusnih namirnica koje jamče zdravlje

Zdrava hrana u mnogima budi asocijacije na neukusnu hranu koju jedemo samo ako smo bolesni. No, najnovija istraživanja dala su rezultate koji bi se svidjeli i najokorjelijim sladokuscima

Zdravo ne znači neukusnoZdravo ne znači neukusnoMalo je onih koji svoj organizam svakodnevno opskrbljuju vitaminima i mineralima, a manjak namirnica bogatih hranjivim tvarima očituje se i na vanjskom izgledu. Bljedunjavo lice i mutne oči nisu posljedica bolesti već se takve pojave javljaju upravo zbog nedostatka određenih vitamina koji se naravno nalaze u voću i povrću. Saznajte koje namirnice valja konzumirati u većim količinama kako bi vaš organizam bio apsolutno zdrav, a da je uistinu tako možete zaključiti i u trenutku kada se pogledate u zrcalo!

Jabuke

Želite li iz organizma izbaciti toksine, a obrazima vratiti prirodno rumenilo i sjaj, jedite jabuke koje obiluju vitaminima. Zahvaljujući velikoj količini ugljikohidrata, jabuke opskrbljuju organizam energijom te sprječavaju umor i gubitak koncentracije.

Rajčice

Ova namirnica bogata je A, C i E vitaminima i beta karotenom. Sok od paradajza, između ostalog, vraća energiju i usporava starenje.

Borovnice

Borovnice su odličan izvor vitamina C, bioflavonida, folne kiseline, kalija, kalcija i željeza. Osim toga, borovnice sadrže visok postotak vlakana pa pozitivno utječu na kvalitetnu probavu. Listovi borovnice koriste se protiv povraćanja, proljeva, kašlja i dijabetesa. A povećate li unos borovnica u organizam, obrazi vam neće biti spušteni.

Brokula

Ako ste se previše izlagali suncu, brokula je savršen lijek koji će popraviti štetu. Bogata je vitaminom A kojim ćete očima vratiti sjaj.

Bademi

Masne esencijalne kiseline kojima obiluje ova namirnica hidratiziraju kožu i nakon konzumiranja badema ona će biti glatka i podatna. Savršeni su za vraćanje čvrstoće kože na predjelu vrata.

Češnjak

Svi jako dobro znamo da je bijeli luk najbolji izbor za čišćenje organizma od štetnih tvari. Ako ne možete podnijeti intenzivan miris češnjaka, nabavite ga u obliku tableta.

Slatki krumpir

Savršena je namirnica za isušenu i obješenu kožu. Posebno je dobar za dijabetičare.

Zeleni čaj

Zeleni čaj općenito blagotvorno djeluje na zdravlje ljudi jer smanjuje rizik bolesti srca, krvnih žila i tumora. Osim toga hidratizira isušenu kožu.

Avokado

Zbog svojih sastojaka avokado, između ostalog pozitivno utječe na očuvanje ljepote i mladenačkog izgleda kože. Avokado odgovara svim tipovima kože, a posebno suhoj, oštećenoj i zreloj koži.

Losos

Najbolji učinak ima kao svježa namirnica jer učvršćuje mišiće. Omega 3 masne kiseline kojima obiluje ova riba, ključne su u izlječenju bolesti srca, krvotoka i različitih upala.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika