04.08.2009. / 13:57

Autor: Andrea Belin

Provjereno: Najbolje dijete u vrućim ljetnim mjesecima

Još uvijek se niste riješili masnih naslaga, a uskoro planirate otići na more? Ne brinite, s dijetama od voća i povrća u dva dana možete skinuti najmanje dva kilograma...

Nakon dva dana tijelo može izgledati savršenoNakon dva dana tijelo može izgledati savršenoLjeto je savršeno razdoblje u godini da se napokon riješimo viška kilograma. U vrućim danima ionako ne unosimo masnu i tešku hranu kao što to činimo zimi, no ne mora značiti niti da moramo postati vegetarijanci.
Nudimo vam nekoliko savjeta kako se hraniti u ovim vrućim mjesecima da bi vaše tijelo izgledalo senzacionalno.

Najbolje dijete
Ljeti je sezona voća i povrća koji će nam pomoći da se riješimo viška kilograma, a istovremeno ćemo organizam nahraniti vitaminima i mineralima. Međutim, morate znati da voćne dijete ne smijete prakticirati duže od dva do tri dana.

Dijeta s jabukama
Dijeta s jabukama traje tri dana, a možete izgubiti najmanje dva kilograma. Primjerice, napravite salatu od jabuka i luka. Narežite dvije kisele jabuke, dodajte im glavicu sitno nasjeckanog crvenog luka i žličicu sitno nasjeckanog peršina. Malo posolite i začinite maslinovim uljem.

Dijeta s lubenicom
Ova dijeta traje također dva dana, a možete izgubiti od dva do tri kilograma. Dnevno pojedite oko 1,5 kilograma lubenice. Uz to pijte samo vodu ili ne zaslađene sokove.

Dijeta s kupusom
Traje sedam dana, a možete izgubiti do pet kilograma. Prvi dan možete pojesti bilo koje voće (osim banane), drugi dan neko zeleno povrće i jedan krumpir preliven sa malo ulja. Treći dan pojedite bilo koje voće i povrće (osim krumpira), a četvrti dan tri banane i mlijeko s malim postotkom masnoća. Peti dan slijedi porcija ribe ili bijelog pilećeg mesa s jednom rajčicom. Šesti dan možete pojesti malo govedine sa zelenom salatom i zadnji dan povrće.

Izbacite masti
Da bi ishrana bila uravnotežena, u prehranu morate uvrstiti i meso jer je ono neophodno za naše ćelije i jača imunitet. Jedite nemasne vrste mesa, primjerice piletinu, puretinu teletinu ili ribu. Oni koji žele smršaviti moraju znati da od posljednjeg obroka do odlaska na spavanje treba proći najmanje tri sata.

Još samo nekoliko savjeta
1. Nemojte jesti masnu i prženu hranu
2. Salate začinite maslinovim uljem
3. Pijte puno vode
4. Smanjite unos alkohola

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika