05.08.2009. / 12:31

Autor: Andrea Belin

Oprez: 6 simptoma opasnih bolesti

Neki simptomi često puta znaju biti bezopasni, no ništa vas ne košta da se posavjetujete sa svojim liječnikom. Bezazlene stvari se znaju zakomplicirati...

Crevnilo na grudima može biti jako opasnoCrevnilo na grudima može biti jako opasnoOdređene signale na tijelu ne smijemo zanemariti jer postoji mogućnost razvoja nekih bolesti. Ukoliko rano primijetimo da se neka bolest počela razvijati, vjerojatnost da ćemo ju tom istom brzinom ukloniti je jako velika. No, ako liječnika ne posjetimo u određenom roku, stvari će se dodatno zakomplicirati, a vjerujemo da vam, to nije cilj. Saznajte koji su to najčešći simptomi koji upućuju na razvoj opasnih bolesti u vašem tijelu!

Promjene na dojkama

Kod većine žena dojke su istog oblika i veličine. Ukoliko vas grudi bole nekoliko dana pred menstruaciju, ne paničarite. Međutim, primijetite li kakva zadebljanja ili crvenilo, posjetite liječnika.

Menstrualni ciklus

Sasvim je normalno da dobijete menstruaciju svakih 25 do 30 dana . Nije niti opasno ako ona traje duže od sedam dana. No, ako već nekoliko mjeseci za redom traje duže i krvarenja su puno jača, obratite se ginekologu.

Bolovi u želucu

Često puta različiti bezopasni virusi znaju napadati želudac. Ako se bolovi javljaju rijetko, tih dana jedite laganiju hranu i pijte čaj. No, ako su bolovi dugotrajni i prati ih povišena tjelesna temperature, obratite se liječniku jer postoji mogućnost da je upaljeno slijepo crijevo ili neki drugi organ na tom predjelu.

Bolovi u vratu

Zbog fizičkog opterećenja znaju se osjećati bolovi u vratu. Ukoliko se to događa samo nekoliko puta godišnje, nekoliko minuta vježbajte ramenima. Kada primijetite da su bolovi dugotrajni i teško podnošljivi a još k tome ste sigurni da se niste fizički puno kretali, posjetite ortopeda.

Bolovi u listovima

Često puta se zna dogoditi da vas uhvati grč što nikako nije opasno. Nakon tople kupke ili malo vježbe, bolovi će proći. Kada su bolovi na tom dijelu tijela duži, postoji mogućnost da vam nedostaje magnezija, a ukoliko ne poduzmete ništa po tom pitanju može doći do upale vena.

Zujanje u ušima

Zujanje u ušima je u principu bezopasno, ali može biti zaista komplicirano. Često puta se javlja kod pada pritiska ili prehlade. Zbog vode u uši ne prodire dovoljno zraka. No, kada osjetite vrtoglavicu, odmah posjetite liječnika. Postoji mogućnost da su se stvari zakomplicirale u centru za ravnotežu ili čak gubite sluh.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika