06.08.2009. / 13:17

Autor: Nacionalova redakcija

Srpski tužitelj provjerit će optužbe na račun Đukanovića i Subotića

"Knežević svakako zavrjeđuje našu pažnju. Ali, sve je to segment jedne mnogo šire priče, zbog čega je neophodna suradnja i s drugim tužiteljstvima, prije svega s talijanskim. Jer, postoje paralelni postupci u Italiji i Srbiji koji se vode protiv istih aktera duhanske mafije," rekao je srpski državni odvjetnik Slobodan Radovanović

Milo Đukanović kao premijer uživa imunitetMilo Đukanović kao premijer uživa imunitetZa razliku od crnogorskog, srbijansko državno odvjetništvo najavilo je da će provjeriti navode Ratka Kneževića, nekadašnjeg bliskog suradnika Mila Đukanovića, koje je o švercu duhana iznio na račun crnogorskog premijera, Stanka Subotića Caneta i pojedinih osoba iz Srbije.

Srpski tužitelj Slobodan Radovanović izjavio je za Večernje novosti da će "sve Kneževićeve izjave uzeti u obzir te da će se one provjeriti".

"Knežević svakako zavrjeđuje našu pažnju. Ali, sve je to segment jedne mnogo šire priče, zbog čega je neophodna suradnja i s drugim tužiteljstvima, prije svega s talijanskim. Jer, postoje paralelni postupci u Italiji i Srbiji koji se vode protiv istih aktera duhanske mafije," rekao je Radovanović.

Crnogorski biznismen Ratko Knežević dao je proteklog mjeseca nekoliko intervjua crnogorskim i srbijanskim medijima u kojima je otvoreno optužio Milu Đukanovića i Stanka Subotića Caneta za međunarodni šverc cigaretama i pranje gotovo dvije milijarde tadašnjih njemačkih maraka preko tvrtki u Lihtenštajnu i na Cipru. U tim intervjuima Knežević je izjavio da "duhanski klan" stoji iza mnogih ubojstava, navodeći, među ostalim, atentate na Iva Pukanića i Duška Jovanovića.

Glavna državna odvjetnica Crne Gore Ranka Čarapić dosad se nije očitovala o Kneževićevim optužbama, iako su to nezavisni crnogorski mediji od nje tražili.

Vezane vijesti

Žrtva sam kriminalaca koji su ubili Zorana Đinđića

Žrtva sam kriminalaca koji su ubili Zorana Đinđića

Kad se jednom čovjeku na teret stavlja organiziranje goleme međunarodne švercerske mreže, urotništvo za ubojstvo, pranje milijardi eura crnog novca… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika