07.08.2009. / 15:25

Autor: Andrea Belin

Kako vježbanjem smanjiti apetit

Da bi se riješili masnih naslaga, nije dovoljno odreći se samo nekih namirnica. Umjesto potpunog izgladnjivanja, radije obratite pažnju na neke druge stvari koje će vam također pomoći u borbi s viškom kilograma

Pobijedite apetit manjim porcijama hranePobijedite apetit manjim porcijama hraneJedan od najvećih problema s kojim se susrećemo prilikom skidanja viška kilograma je i smanjenje porcija. Dakle, da bi mršavljenje bilo učinkovito i brzo, valja obratiti pažnju i na količinu koju stavljamo na tanjur, a ne samo na namirnice koje jedemo. Nudimo vam nekoliko vježbi kako u kratkom razdoblju smanjiti apetit!

1. Pogled u ogledalo
Neprestanim žaljenjem na višak kilograma nećete postići ništa. Najprije se pogledajte u ogledalo i sami procijenite na kojim dijelovima tijela biste željeli smršaviti. To ćete najbolje vidjeti ako se obučete samo u donje rublje.

2. Žvakanje
Kada jedete, obratite pažnju na žvakanje. Bilo bi idealno kada bi svaki zalogaj prožvakali tridesetak puta. Vjerujemo da vam se ovo čini potpuno suludom idejom, ali isprobajte i vjerujte uskoro ćete primijetiti rezultate.

3. Odredite granicu
Kada sljedeći put ustanete od stola morate primijetiti razliku prepunog želuca i organizma ispunjenog energijom. S redovitom vježbom, sami ćete naučiti kako uspjeti u tome. Jednostavno je, morate naučiti kada vam je dosta.

4. Nemojte jesti iz navike
Često puta sjednemo za stol i iz navike posežemo za hranom, a u stvari uopće nismo gladni. Kada se sljedeći put uhvatite u razmišljanju da li bi trebali nešto pojesti, radije nemojte. Naročito ako je to u kasnim večernjim satima.

5. Krećite se
Umjesto da se do posla i obližnje trgovine od koje ste udaljeni desetak minuta vozite automobilom, radije taj put pređite pješice. Da bi vaše tijelo izgledalo savršeno nisu vam potrebni sati provedeni u teretani. Svakodnevnom laganom šetnjom rezultati će biti potpuno isti.

Vezane vijesti

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Mnoge žene koje poznajem trude se biti što mršavije, odnosno, održavati svoju tjelesnu težinu što više u granicama koje su im zadali drugi ili su pak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika