10.08.2009. / 17:41

Autor: Hina

Alternativa HDZ-u: Tri hrvatske stranke u BiH dogovorile se o koaliciji

Nova politička koalicija zauzela se za izradu strategije za jačanje gospodarstva

Zvonko Jurišić Foto: kliker.infoZvonko Jurišić Foto: kliker.infoTri manje hrvatske političke stranke u BiH dogovorile su se na sastanku u ponedjeljak u Mostaru o koaliciji kao alternativi HDZ-u BiH čiju su politiku ocijenili katastrofalnom.

Kako je navedeno u zajedničkom priopćenju predsjednici HSP-a BiH Đapić-dr.Jurišić Zvonko Jurišić, Hrvatske narodne zajednice Milenko Brkić i Hrvatske zajednice Herceg-Bosne Petar Milić su ocijenili kako je "Hrvatima u BiH potreban otklon od katastrofalne politike HDZ-a BiH' i da je potrebna stranka koja će ponuditi konkretna rješenja za izlazak iz problema.

Nisu isključili niti mogućnost da bi koalicija mogla rezultirati ujedinjenjem HSP-a, HNZ-a i HZHB u jednu stranku i prije općih izbora koji će se u toj zemlji održati sljedeće godine.

Razloge za međusobno približavanja iz ove tri stranke, od kojih je HSP na vlasti u dvjema županijama u Hercegovini, naveli su i donošenje potpuno novoga ustava BiH "koji bi Hrvatima jamčio ravnopravnost s ostala dva konstitutivna naroda".

Nova politička koalicija zauzela se za izradu strategije za jačanje gospodarstva.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika