12.08.2009. / 12:43

Autor: Martina Čizmić

Amerikanci gube vjeru: Obami od početka godine popularnost pala za 19 posto

Zanimljivo je da čak 71 posto ispitanih samtraju da je Obamina politika dovela do povećanja američkog deficita, a 43 posto smatra da se nije dovoljno dobro pozabavio ekonomskim pitanjima

Barack ObamaBarack ObamaPopularnost američkog predsjednika Baracka Obame pada iz mjeseca u mjesec, unatoč činjenici da su njegovi potezi donijeli smirivanje krize u Americi.

Prema posljednjem istraživanju tvrtke Rasmussen, 45 posto ispitanih ocjenjuje Obamin rad vrlo dobrim ili odličnim.

To je i dalje visok postotak, no zabrinjava činjenica da je od siječnja, kada je preuzeo dužnost predsjednika SAD-a, popularnost pala za 19 posto.

Čak četvrtina ispitanika njegov stil vladanja ocjenjuje kao previše konfrontacionalan, ali isto toliko ga vidi i kao previše kooperativnog.

Polovica ispitanih odobrava njegov odnos prema etici i korupciji, što je povećanje od 4 posto u odnosu na mjesec ranije.

Zanimljivo je da čak 71 posto ispitanih samtraju da je Obamina politika dovela do povećanja američkog deficita, a 43 posto smatra da se nije dovoljno dobro pozabavio ekonomskim pitanjima.

Ovo su najlošiji rezultati javnog mnijenja vezano uz Obamu otkako je prije sedam mjeseci preuzeo vođenje SAD-a. Čini se da maleni pomaci u oporavku američkog gospodarstva jednostavno nisu dovoljni za Amerikance.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika