14.08.2009. / 16:13

Autor: Andrea Belin

Namirnice koje pomažu u sagorijevanju kalorija

Masnih naslaga možete se riješiti uz pomoć nekih namirnica za koje smo sigruni da imate kod kuće i koristite u svakodnevnoj prehrani, a što je najvažnije nakon jela se ne morate svaku večer znojiti na pokretnoj traci

Za savršenu liniju ne morate čak ni vježbati Za savršenu liniju ne morate čak ni vježbati Žene pola svog života provedu na različitim dijetama no i to im ne jamči da će se riješiti masnih naslaga. Kada nezadovoljstvo izgledom dosegne svoj vrhunac, pripadnice ljepšeg spola ogromne iznose ostavljaju u kozmetičkim salonima jer smatraju da će im jedino liposukcija i slični tretmani pomoći u rješavanju masnih naslaga.

Međutim, masne naslage mogu nestati uz pomoć nekih namirnica koje upotrebljavamo u svakodnevnoj prehrani!

Zeleni čaj
Jedan od glavnih sastojaka zelenog čaja je kofein koji potiče ubrzano sagorijevanje masti. Većini žena najteže se riješiti masnih naslaga na području trbuha, a upravo zeleni čaj pomaže u tome.

Ako se i vi ne možete pohvaliti ravnim trbuhom, svakodnevno popijte nekoliko šalica zelenog čaja. No, pri tome ne zaboravite da ga ne smijete zasladiti.

Cimet
Nekima cimet ima preintenzivan miris, no, ima ljudi koji ga koriste u svakodnevnoj prehrani. Ako niste ljubitelj cimeta, pokušajte ga izmiješati u voćni jogurt ili nekoliko žličica stavite u meso. Nakon pečenja, intenzitet mirisa će se smanjiti, a nećete ga osjetiti niti u voćnom jogurtu.

Jogurt
Inače je jogurt poznat kao kalorična namirnica, no neka istraživanja su potvrdila da sad4rži neke sastojke koji pomažu u sagorijevanju kalorija.

Dakle, slobodno pojedite neki laganiji jogurt s manje masnoća i masne naslage će postepeno nestajati.

Chilli papričice
Osim što ubrzavaju rad srca, ubrzavaju i metabolizam tako da su idealne za borbu s masnim naslagama. Naravno, nemojte pretjerivati s količinom. Metabolizam ćete ubrzati za čak 25 % i to već tri do četiri sata nakon obroka.

Kokosovo ulje
kokosovo ulje je bogato masnoćama, ali ne onima koje debljaju. Masnoće koje sadrži ova namirnica organizam koristi za proizvodnju energije.

Stoga, ukoliko želite izgubiti na težini i izmamiti osmjeh na lice kada sljedeći put stanete na vagu, koristite češće u prehrani kokosovo ulje.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika