17.08.2009. / 15:43

Autor: Andrea Belin

Osvježavajuća ananas dijeta: 2 kg manje u 4 dana

Ukoliko niste znali, osim vitamina i minerala ova čudotvorna namirnica sadrži enzim bromelain koji potiče sagorijevanje masti

Ananas je ukusan i pomaže pri mršavljenjuAnanas je ukusan i pomaže pri mršavljenjuU ljetnim mjesecima suzdržavanje od hrane ne bi trebalo predstavljati neki problem s obzirom na visoke teperature i ostale čari koje nam nude topli dani. A da bi ubrzali proces skidanja kilograma, može vam poslužiti ananas. Pomoću ove sočne i osvježavajuće dijete u četiri dana možete skinuti dva kilograma jer osim vitamina i minerala ova čudotvorna namirnica sadrži enzim bromelain koji potiče sagorijevanje masti!

Plan prehrane za četiri dana:

Doručak
Svako jutro popijte čašu soka od ananasa.
Ručak
Jela s ananasom
Užina
Dijetalni jogurt s komadićima ananasa
Večera
Juha od povrća

Jela od ananasa:

Salata od ananasa i kupusa
Pola svježeg ananasa nasjeckajte na komadiće, a na vrućem ulju prodinstajte kupus. Nakon nekoliko minuta u 50 ml vode stavite komadiće ananasa i dodajte ih u prodinstani kupus. Sve zajedno kuhajte desetak minuta, a nakon toga ohladite.

Sendvič od ananasa
Šnitu kruha namažite namazom od luka i preko toga stavite ananas. Poklopite još jednom šnitom kruha i posipajte mrvicama lješnjaka.

Svinjski file s ananasom
Meso ispecite na ulju, posolite i izvadite. U istoj posudi prodinstajte luk s cimetom i biberom, dodajte začine i 100 grama nasjeckanog paradajza. Napravite pire, dodajte 250 ml vode i kuhajte desetak minuta. Nakon toga dodajte ispečeno meso i ostavite dvadesetak minuta da odstoji. Iscijedite ananas i zajedno s polovicom banane dodajte mesu.

Ražnjići od ananasa
Deset grama nasjeckanog ananasa posipajte šećerom i ostavite pola sata da odstoji. 150 grama svinjskog filea nasjeckajte na komadiće premažite paprikom i ananasom posložite na štapiće. Ražnjiće ispecite na maslacu.

Vezane vijesti

Kako se pripremiti za dijetu

Kako se pripremiti za dijetu

Najlakše je samo reći da ćete početi od ponedjeljka, a najteže je odrediti kojeg ponedjeljka. Odluka o odlasku na dijetu nikad nije lagana. Postoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika