17.08.2009. / 16:01

Autor: Hina

Slovenska turistička agencija nudi putovanja uz smanjeni rizik za svinjsku gripu

Slovenske će maturante u Grčku pratiti ekipe prve pomoći i zdravstveni djelatnici

Slovenski će srednjoškolci morati paziti na higijenu u GrčkojSlovenski će srednjoškolci morati paziti na higijenu u GrčkojSlovenska turistička agencija specijalizirana za putovanja mladih ponudila je u suradnji sa zdravstvenim vlastima maturalne izlete u Grčkoj sa smanjenim rizikom obolijevanja od svinjske gripe, javili su u ponedjeljak slovenski mediji.

Tako će oko 1800 maturanata koji krajem tjedna iz Maribora, Ljubljane i drugih mjesta odlaze u Grčku na popularna maturalna putovanja pratiti ekipa prve pomoći, a u pojačanim ekipama vodiča bit će i zdravstveni djelatnici koji će ih tijekom puta upozoravati na higijenske mjere i ponašanje kako izbjeći zarazu virusom svinjske gripe.

Program izbjegavanja zaraze svinjskom gripom napravljen je u suradnji s nacionalnim zavodom za zaštitu zdravlja, vođe maturalnih izleta bit će stalno u kontaktu s infektolozima u domovini, a po povratku će maturante koji bi pokazivali znakove bolesti posebnim autobusima voziti u zdravstvene ustanove.

Iako je riječ o mladima koji na takva putovanja odlaze uglavnom zbog druženja i zabave, agencija "Collegium Mondial Travel" obećava da će zbog sigurnosti i smanjivanja rizika zaraze programe tijekom putovanja mladih organizirati tako da budu što manje u kontaktu sa stranim turistima, a veće skupine imat će u pratnji i veću pratnju, uključivo i ekipu prve pomoći.

Uz to, navode mediji, tijekom vožnje će im držati tečajeve o higijenskim mjerama za izbjegavanje infekcije novom gripom, dok će u autobusima, hotelima i na mjestima zabave za njih organizirati i tzv. dezinfekcijska mjesta s tekućim dezinfekcijskim sredstvom.

Slovenski nacionalni referalni laboratorij za gripu Zavoda za zaštitu zdravlja (IVZ) objavio je u ponedjeljak podatak da je u Sloveniji do sada virusom svinjske gripe bila zaražena ukupno 201 osoba, od čega je 24 slučajeva otkriveno u zadnjih tjedan dana. Najveći dio zaraženih inficiralo se u inozemstvu, a bolest je dijagnosticirana poslije povratka u domovinu.

Vezane vijesti

U Opatiji za Uskrs oko 4000 gostiju

U Opatiji za Uskrs oko 4000 gostiju

U Opatiji će tijekom uskrsnih blagdana, po procjenama turističkih djelatnika, boraviti oko 4000 gostiju te ostvariti 10.000 noćenja. Gostima Opatije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika