18.08.2009. / 16:26

Autor: Dean Sinovčić

Bez crvenog tepiha: Mickey Rourke stigao u Sarajevo

Rourke je došao u Sarajevo jer će njegov posljednji film "Hrvač" za koji je dobio brojne nagrade, uključujući Zlatni globus za najboljeg glumca te nominaciju za Oscara, zatvoriti filmski festival u četvrtak uvečer

Najveća zvijezda filmskog festivala u Sarajevu, američki glumac Mickey Rourke, sletio je u utorak u 15 sati na aerodrom glavnog grada Bosne i Hercegovine. Odjeven u crnu majicu, traperice i tenisice, s crnim šeširom na glavi i sunčanim naočalama nataknutim na šešir, Rourkea su odmah okružili novinari koji su ga na aerodromskom izlazu bombardirali pitanjima na koje on nije imao previše odgovora.

Prvo pitanje je bila čista fraza «Kako se osjećate», na što je izvadio cigaretu, zapalio je i rekao «Drago mi je da sam sišao s ovog jebenog aviona». Zatim je na pitanje kako to da se odlučio doći u Sarajevo Rourke odgovorio «On mi je rekao da dođem», pokazujući prstom na čovjeka u njegovoj pratnji a na pitanje hoće li osvojiti nagradu «Srce Sarajeva» kad već dobio nagradu Oscar odgovorio je: «Vidjet ćemo».

Rourke je došao u Sarajevo jer će njegov posljednji film "Hrvač" za koji je dobio brojne nagrade, uključujući Zlatni globus za najboljeg glumca te nominaciju za Oscara, zatvoriti filmski festival u četvrtak uvečer. Nakon toga će petak i subotu provesti u Dubrovniku jer Sarajevo Film Festival i kompanija Jadranski luksuzni hoteli nekoliko godina surađuju te najveće zvijezde sarajevskog festivala posjećuju i Dubrovnik.

Na istom letu s Rourkeom u Sarajevo je došao i glumac Stellan Skarsgard, švedski glumac poznat iz filmova „Anđeli i demoni“, „Mamma Mia!“ i trilogije „Pirati s kariba“, . (Fotografije: Tomislav Smoljanović)

.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Mickey Rourke dobio zvijezdu na Šetalištu slavnih

Mickey Rourke dobio zvijezdu na Šetalištu slavnih

Američki glumac i bivši boksač Mickey Rourke u ponedjeljak je sa suzama radosnicama otkrio svoju zvijezdu na Šetalištu slavnih u Hollywoodu. "Osoba… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika