30.07.2011. / 20:50

Autor: Hina , Nacional.hr

Brangelina u Sarajevu: Ovdje je prelijepo, a ovaj grad zaslužuje ovakav festival

Slavni hollywoodski glumački par Angelina Jolie i Brad Pitt doputovao je u subotu u Sarajevo bez ranije najave kako bi sudjelovali u ceremoniji zatvaranja 17. Sarajevo Film Festivala (SFF).

Brad Pitt i Angelina JolieBrad Pitt i Angelina JolieSlavni hollywoodski glumački par Angelina Jolie i Brad Pitt doputovao je u subotu u Sarajevo bez ranije najave kako bi sudjelovali u ceremoniji zatvaranja 17. Sarajevo Film Festivala (SFF).

Slavna hollywoodska glumica sudjelovala je na ceremoniji zatvaranja Sarajevo Film Festivala uručivši nagradu za najboljeg glumca Thomasu Schubertu.

"Ovdje je prelijepo i čast mi je biti ovdje", rekla je tom prilikom glumica.

Angelina Jolie, koja je i prošle godine posjetila Sarajevo, na crvenom se tepihu pojavila u pratnji partnera Brada Pitta.

U sklopu ceremonije zatvaranja direktor festivala Mirsad Purivatra uručio je počasnu nagradu Srce Sarajeva američkoj glumici istaknuvši kako ju je dobila ne samo zbog glumačkog umjeća, već i njenog angažmana van filmske industrije.

Glumica je ostala dirnuta ovacijama koje su joj pripremili Sarajlije.

"Nemojte, počet ću plakati", rekla je vidljivo dirnuta. "Drago mi je što sam tu, u ovom prelijepom gradu i prelijepoj zemlji", dodala je te nastavila kako ju je osim topline ljudi dirnuo i talent.

"Ovaj je festival nastao u ratu, a svake je godine sve veći. Ovaj grad to zaslužuje", rekla je Angelina Jolie.

Prema neslužbenim informacijama slavni par neće se dugo zadržati u Sarajevu. Predviđeno je da već večeras odlete iz BiH prijestolnice.

Vezane vijesti

Ranojutarnje pressice u podne i propala 'maskarada'

Ranojutarnje pressice u podne i propala 'maskarada'

Ne volim konferencije za novinare koje počinju prije 13 sati. Rekao je to Brad Pitt u utorak u Cannesu, bilo je 11.20, ali, htio-ne htio, morao je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika