21.08.2009. / 12:32

Autor: Martina Čizmić

Oracle dobio blagoslov za preuzimanje Sun-a

Zanimljivo je da je preuzimanje dogovoreno još u travnju, nakon što je IBM odustao od preuzmanja ponudivši 9,4 dolara za dionicu Suna, dok je Oracle ponudio 9,5 dolara

Oracle će, najvjerojatnije do kraja godine, i službeno preuzeti SunOracle će, najvjerojatnije do kraja godine, i službeno preuzeti SunAmeričko ministarstvo pravosuđa odobrilo je Oracleu preuzimanje informatičke tvrtke Sun Microsystems za ukupno 7,4 milijarde dolara. Da bi preuzimanje bilo potpuno, Oracle mora dobiti potvrdu i od Europske komisije.

Odobrenje je došlo sa zakašnjenjem zbog spornih pitanja oko licenciranja Sunovog programskog jezika Java, a koji se koristi na više od sedam milijardi različitih elektronskih uređaja. Također, bilo je neriješenih pitanja i oko Sunove otvorene baze podataka MySQL.

Zanimljivo je da je preuzimanje dogovoreno još u travnju, nakon što je IBM odustao od preuzmanja ponudivši 9,4 dolara za dionicu Suna, dok je Oracle ponudio 9,5 dolara.

Vezane vijesti

Uljanik povećao produktivnost

Uljanik povećao produktivnost

Uljanik Brodogradilište u suradnji s tvrtkom Primakon uspješno je implementirao Oracle Primavera P6 Professional Project Management rješenje za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika