21.08.2009. / 15:28

Autor: Andrea Belin

Sistematski pregled: lice otkriva jeste li zdravi ili bolesni

Primjerice, ako na licu primjećujete plavo-ljubičaste mrlje, naročito na području usana i nosa, velike su šanse da imate problema sa srcem pa ne bi bilo loše napraviti kardiološki pregled

Promjene na licu obično su signal bolestiPromjene na licu obično su signal bolestiUkoliko u posljednje vrijeme niste obavili nikakav sistematski pregled, a zanima vas zdravstveno stanje, vjerovali ili ne, jedan pogled u zrcalo otkriti će vam postoji li kakav problem u radu unutrašnjih organa. Saznajte koje vam promjene na koži signaliziraju opasnost!

Bljedunjavo lice

Užasno blijeda koža signalizira nedostatk željeza. Osim toga velika je vjerojatnost da imate problema s plućima. Bilo bi dobro izvaditi krv i ukoliko nalazi pokažu da ste anemični, povećajte konzumaciju zelenog povrća, ribe i voća bogatog vitaminom C.
Ako na licu primjećujete plavo-ljubičaste mrlje, naročito na području usana i nosa, velike su šanse da imate problema sa srcem pa ne bi bilo loše napraviti kardiološki pregled.

Suha koža

Suha koža javlja da organizmu nedostaje tekućine. Postoji mogućnost da imate problema s bubrezima pa ne bi bilo na odmet napraviti analizu mokraće. Perutanje kože upućuje na nedostatak cinka u organizmu.

Mrlje

Osip ili prištići na obrazima javljaju da imate problema sa želucem i crijevima. U tom slučaju trebali bi pripaziti na prehranu. Ako se mrlje sve češće javljaju na predjelu vrata, možda ste alergični na neku hranu ili lijek.
Visoki tlak imaju osobe kojima nakon fizičkog napora lice počne naglo crveniti.

Žućkaste mrlje

Ako su se na licu pojavile žute mrlje, bilo bi posjetiti liječnika i provjeriti rad jetre. Suha i blijedo-žućkasta koža signalizira gastritis ili čir na želucu. Dakle, ne preostaje vam ništa drugo nego napraviti gastroskopiju kako bi se riješili sumnje.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika