25.08.2009. / 10:59

Autor: Ivica Medo

Arsene Wenger: Eduardo uvijek može postići pogodak u velikoj utakmici

Iako menadžer Arsenala Arsene Wenger konstantno tvrdi kako ima "široku klupu", ipak je priznao da su učestale ozljede pojedinih igrača uzele svoj danak prošle sezone, posebice u velikim utakmicama

Abou Diaby i EduardoAbou Diaby i EduardoArsenal je prošle sezone došao do dva polufinala u velikim natjecanjima, ali je u oba pretrpio razočarenje. Wenger se nada kako se to ove sezone neće dogoditi.

"Topnici" su sjajno krenuli u novu sezone, u tri odigrane utakmice ostvarili su tri pobjede uz impresivnu gol-razliku 12-2. Redom su padali Everton (1:6) i Portsmouth (4:1) u Premiershipu i Celtic (0:2) u 4. pretkolu Lige prvaka.

No, prema Wengeru, njegova momčad još nije dosegla punu formu i može igrati još bolje.

"Pred uzvratnu utakmicu sa Celticom Philippe Senderos, Johan Djourou i Mikael Silvestre nisu ni na klupi," objašnjava Wenger te nastavlja:

"Jack Wilshere, Sami Nasri, Tomas Rosicky i Carlos Vela su ozlijeđeni. Kad ih sve skupimo zajedno, onda je to jedna strašna momčad. Kad sam sastavio listu od 18 igrača, shvatio sam koga sam sve morao izostaviti."

Arsenal je u finišu prošle sezone platio danak brojnim ozljedama, a Francuz misli kako se to često ispušta iz vida kad se kritiziraju rezultati njegove momčadi.

"Ljudi zaboravljaju da u velikim i odlučnim utakmicama prošle sezone nisam imao na raspolaganju Williama Gallasa, Gaela Clichyja, Eduarda i Tomasa Rosickog. U tako važnim utakmicama nisam imao tako važne igrače. Primjerice, ako je Eduardo spreman, uvijek možete očekivati da će u velikoj utakmici zabiti pogodak", zaključio je Wenger jasno dajući na znanje koji igrač mu je najviše nedostajao.

Vezane vijesti

Eduardo: Španjolska bi bila zastrašujuća i da u napadu igra Ramos

Eduardo: Španjolska bi bila zastrašujuća i da u napadu igra Ramos

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo da Silva priznao je u izjavi za Marcu koliko je impresioniran europskim i svjetskim prvacima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika