25.08.2009. / 12:49

Autor: Andrea Belin

Tuširanje u hladnoj vodi topi masne naslage

Rezultati istraživanja su pokazali da je za rješavanje tog neželjenog masnog tkiva odličan "lijek" tuširanje u hladnoj vodi i boravak u što hladnijim prostorijama

Tuširajte se hladnom vodomTuširajte se hladnom vodomKada se u vrućim ljetnim mjesecima želimo rashladiti obično to činimo hladnom vodom. Pijemo ju da bi pobijedili žeđ i tuširamo se kako bismo se rashladili. Vođeni time, znanstvenici su proveli istraživanje i otkrili da hladna voda ima još neke pozitivne karakteristike, primjerice tuširanje u vodi niže temperature pomoći će vam da se rješite neželjenih masnih naslaga!

Da pretili ljudi imaju višak masnog tkiva svima je jako dobro poznato, no neka istraživanja pokazala su da postoje i vrste masnog tkiva koje nas čine mršavijima. Dakle, smeđe tkivo je potpuno drugačije od bijeloga koje nas čini debljima.

Inače, smeđe tkivo potiče rad metabolizma i na taj način uklanja neželjeno bijelo tkivo. Premda se godinama smatralo da je smeđe tkivo uobičajeno kod novorođenčadi, najnovija istraživanja pokazala su da ga posjeduju i osobe starije životne dobi. Njegova glavna funkcija je zadržavanje tjelesne temeprature pa osobe koje se mogu pohvaliti viškom takvih naslaga lakše održavaju toplinu u organizmu.

Nadalje, rezultati istraživanja su pokazali da je za rješavanje tog neželjenog masnog tkiva odličan "lijek" tuširanje u hladnoj vodi i boravak u što hladnijim prostorijama. Na taj način ćete povećati pojavljivanje smeđeg, nazovimo ga "dobroćudnog" tkiva, dok će bijelo postepeno nestajati.

Vezane vijesti

Jednostavno i brzo: 3 najučinkovitije vježbe protiv celulita

Jednostavno i brzo: 3 najučinkovitije vježbe protiv celulita

Višak kilograma i celulit najveći su neprijatelji većine žena, a da biste se do ljeta riješili neželjene narančine kore, ne bi bilo loše da s… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika