26.08.2009. / 13:15

Autor: Martina Čizmić, Sandra Županić

Utrka za Pantovčak: 'Bandiću, pokaži račune za predizbornu turneju'

Što se nas tiče SDP može imati i 17 predsjedničkih kandidata ali problem je kao se predsjednička kampanja financira iz gradskog proračuna, poručio je Mesić

Milan Bandić sve je bliže predsjedničkoj kandidaturiMilan Bandić sve je bliže predsjedničkoj kandidaturiZagrebački gradonačelnik Milan Bandić ovih je dana proputovao dobar dio BiH i hrvatske obale. Sada ga njegova "mini turneja" vodi na sam istok Hrvatske, u Vukovar. Čelni čovjek metropole cijelo vrijeme tvrdi da je njegovo proputovanje "misija dobre volje" usmjerena na pomaganje manje razvijenim dijelovima Hrvatske. Prvo je u Tisnom poklonio vatrogasno vozilo, a sada je put Vukovara poslao dva rabljena ZET-ova autobusa.

Koliko god on tvrdio kako njegova turneja nije dio predizborne kampanje, jer on "nije kandidat za predsjednika", toliko mu i imponiraju komplimenti građana koji ga na svakom koraku pitaju gledaju li u budućeg hrvatskog predsjednika.

Bandić je svojevremeno izjavio kako je mjesto zagrebačkog gradonačelnika četvrta funkcija po jačini u državi te da nema nikakve ambicije postati stanovnik Pantovčaka.

No, što god on govorio činjenica je da njegova turneja više sliči na predizborno agitiranje, nego na "humanitarnu misiju".

Stoga ne čudi da je HDZ zatražio od Bandića da pokaže račune za putovanja i poklone koje je podijelio tijekom svoje ljetne turneje po hrvatskoj obali te BiH.

"Bandićeva putovanja nisu u skladu sa trenutnom situacijom u Zagrebu, a posebno zato jer sumnjamo da su plaćena novcem Zagrepčana. Svjedoci smo gradonačelnikovih turističkih putovanja i raznih donacija bez jasnih kriterija. Tražili smo da gradonačelnik za putovanja predoči račune kako bi se vidjelo točno gdje je tko putovao i koliko je potrošeno. Na ovaj način želimo pokazati na koji se način upravlja ovim gradom te želimo da se o svemu raspravlja u Gradskoj skupštini. Što se nas tiče SDP može imati i 17 predsjedničkih kandidata ali problem je kao se predsjednička kampanja financira iz gradskog proračuna", rekao je novinarima predsjednik zagrebačke gradske organizacije HDZ-a Jasen Mesić i dodao da ne želi nagađati koliko je novaca potrošeno na Bandićeva putovanja i donacije.

Zagrebački HDZ smatra da Bandić i njegova stranka ne poštuju proceduru donošenja odluka pa su tako "iznenada" odlučili proširiti zone parkiranja te predstaviti necjeloviti program zbrinjavanja otpada.

Jasen Mesić komentirao je i ankete o predsjedničkim izborima prema kojima Bandić odlično kotira o čemu je rekao: "HDZ će imati svog kandidata u drugom krugu predsjedničkih izbora i zato rezultati ankete nisu bitni. Volio bih da na izborima pobijedi HDZ-ov kandidat, a ne Milan Bandić."

No, posljednje ankete ipak idu u korist Bandića. Istraživanje koje je provela Promocija plus pokazuju da, ukoliko se službeno kandidira Bandić ima realne izglede ući u drugi krug predsjedničkih izbora. Ono što iznenađuje je činjenica da bi u drugom krugu Bandić mogao računati na glasove HDZ-ovih birača. Više od polovice "hadezeovaca" spremno je glasati za Bandića, što bi zasigurno moglo štetiti HDZ-ovom kandidatu Andriji Hebrangu.

Naravno, ukoliko se Milan Bandić uopće kandidira za predsjednika države.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
20/5/09

BXLCRO, 26.08.09. 13:36

Bandicu, bilo bi bolje da se manis Predsjednickih izbora! Kao hercegovcina ostani gradonacelnik Zagreba zato jer su te izabrali za to a za Pantovcak ne trebamo opet jednog herceg-superhrvata jer ste se nam se nama AUTENTICNIM HRVATE - kroz HDZ klerikalce - "pokakali"! Jasno?


registracija
20/5/09

BXLCRO, 26.08.09. 13:38

Bandicu, bilo bi bolje da se manis Predsjednickih izbora! Kao hercegovcina ostani gradonacelnik Zagreba zato jer su te izabrali za to a za Pantovcak ne trebamo opet jednog herceg-superhrvata jer ste se nam se nama AUTENTICNIM HRVATIMA - kroz HDZ herceg ustaske klerikalce - "pokakali"! Jasno?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika