01.09.2009. / 13:06

Autor: Andrea Belin

Priprema za jesen: Hrana koja poboljšava raspoloženje

Da bi ostali u formi u nadolazećim tmurnim jesenskim mjesecima bazirajte prehranu na namirnicama koje jamče vitkost, zdravlje i ljepotu, te dokazano poboljšavaju rasploženje

Neka hrana liječiNeka hrana liječiNajskuplji tretmani u kozmetičkim salonima možda će vam osvježiti lice i izgledat ćete nekoliko godina mlađe, međutim stresa se na taj način nećete riješiti. Da bi ostali u formi u nadolazećim tmurnim jesenskim mjesecima bazirajte prehranu na sljedećim namirnicama koje jamče vitkost, zdravlje i ljepotu unatoč tome što iza sebe brojite nekoliko desetljeća!

Mladolik izgled
Želite li izgledati svježe u prehranu svakako trebate uvrstiti kivi koji obiluje vitaminom C i sastojcima koji štite kožu od zagađenog zraka. Mrkvu, borovnice i paprike također jedite u većim količinama jer ćete za kratko vrijeme izgledati nekoliko godina mlađe.

Kosa i nokti
Osobe koje imaju suhu kosu trebale bi jesti avokado. Sumpor iz crvenog luka hrani istovremeno nokte i kosu. Peršun je odličan izvor kalcija i vitamina C koji također blagotvorno djeluju na kosu i nokte, a isto takvo djeluju dinje i bundeve.

Energija
Nezrele banane bogate su škrobom koji organizmu daje energiju tijekom cijelog dana. Brokule, kupus, paprika i peršin te zelena salata obiluju vitaminom C koji ima široku lepezu blagotvornog djelovanja na organizam, a između ostalog tijekom dana nećete osjećati umor.

Probava
Ukoliko imate problema s probavom, ananas, zeleno povrće, đumbir i ljute papričice ne smijete izostaviti iz prehrane. Đumbir pomaže protiv mučnina. Papričice potiču lučenje želučanih sokova, a primjerice ananas olakšava probavu mesa.

Stres
Od svih problema najteže se riješiti stresa, međutim ako počnete jesti mrkvu, borovnice, celer i šampinjone rezultati su vidljivi već nakon nekoliko dana. Celer i šampinjoni bogati su vitaminom B koji je važan za pravilno funkcioniranje živčanog sustava. Banane također jamče dobro raspoloženje.

Virusi
Otporni na infekcije ostati ćete tijekom cijelog dana ako rano ujutro popijete čašu limunovog soka. Sastojci kojima obiluju jabuke uništavaju viruse, a majčina dušica i ružmarin imaju također antibakterijska svojstva.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika