05.09.2009. / 17:03

Autor: Hina

Čović ne vjeruje u ujedinjenje dva HDZ-a u BiH

Pojasnio je kako je stranački vrh zauzeo stav da organizacije HDZ BiH na županijskim i općinskim razinama trebaju nastaviti pregovarati s postojećim ograncima HDZ 1990.

Dragan ČovićDragan ČovićUjedinjenje Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i HDZ 1990. i dalje je moguće no mala je vjerojatnost kako će se ono uskoro dogoditi, posebice u svjetlu činjenice da se približava provedba općih izbora u toj zemlji, ocijenio je u subotu predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

"Kako se približavaju izbori, bojim se da će to (ujedinjenje) biti sve teže uraditi", kazao je Čović novinarima u Orašju gdje je zasjedalo predsjedništvo njegove stranke.

Pojasnio je kako je stranački vrh zauzeo stav da organizacije HDZ BiH na županijskim i općinskim razinama trebaju nastaviti pregovarati s postojećim ograncima HDZ 1990.

Čović je kazao kako i ostala važna pitanja poput provedbi političkih i drugih reformi u BiH sada dolaze pod utjecaj predizbornih natjecanja pa je neizvjesno hoće li biti moguće nastaviti i uspješno okončati bilo kakve pregovore o, primjerice, promjenama ustava.

Predsjednik HDZ BiH ipak drži da od takvih pokušaja ne bi trebalo odustati. "Ja sam blagi optimist da se nešto može dogovoriti", kazao je Čović.

Komentirajući odnose s partnerima i vlasti na razini Federacije BiH, Čović je ustvrdio kako hrvatski ministri zapravo nisu trajno napustili sudjelovanje u federalnoj vladi zbog prijepora s bošnjačkom stranom oko trase autoceste na koridoru Vc.

Čović je o tom problemu u četvrtak u Sarajevu razgovarao s predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmanom Tihićem i nakon toga je izjavio kako je partnerstvo ove dvije stranke "nezamjenjivo".

Tada je i najavio kako će se hrvatski ministri vratiti u vladu a da će se dogovorom na stručnoj razini rješiti problem nastao iscrtavanjem nove trase autoceste.

Vezane vijesti

Čović razgovarao sa Sorensenom o rekonstrukcij koalicije

Čović razgovarao sa Sorensenom o rekonstrukcij koalicije

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, razgovarao je u subotu s posebnim izaslanikom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika