08.09.2009. / 07:33

Autor: Hina

Kolumbijsko pravosuđe istražuje urotu protiv Huga Chaveza

Garcia je za tjednik Semana, a potom i za televizijsku mrežu Noticias Uno, detaljno ispričao da se tijekom 2004. spremala urota protiv Chaveza

Hugo ChavezHugo ChavezKolumbijsko pravosuđe istražuje navode dužnosnika tajne službe (DAS) Rafaela Garcije prema kojima je DAS 2004. pripremao urotu protiv venezuelskoga predsjednika Huga Chaveza, izvijestili su u ponedjeljak sudski izvori.

Garcia je za tjednik Semana, a potom i za televizijsku mrežu Noticias Uno, detaljno ispričao da se tijekom 2004. spremala urota protiv Chaveza.

"Postojao je plan o uroti. Cilj joj je bila venezuelska vlada, a frakcije sjevernog bloka i DAS-a sudjelovale su u njoj. Bivši ministar unutarnjih poslova Fernando Londono poticao je urotu", rekao je Garcia za tv-Noticias Uno.

Državni tužitelj Mario Mendoza u ponedjeljak je za lokalne medije kazao kako su Garcijine optužbe poznate kolumbijskom pravosuđu i da je pokrenuta istraga. Garcia je također rekao kako je osobni prijatelj kolumbijskog predsjednika Alvara Uribea, Ivan Roa sudjelovao u uroti. Kazao je kako je bilo predviđeno da se u Venezuelu pošalje eksploziv koji bi omogućio atentate te paralizirao sustav proizvodnje.

Vezane vijesti

Hugo Chavez na novoj rundi zračenja na Kubi

Hugo Chavez na novoj rundi zračenja na Kubi

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez je subotu otputovao na Kubu na treću rundu terapije svog zloćudnog oboljenja zračenjem, objavila je državna… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika